Η Σαντορίνη, το μαγευτικό ελληνικό νησί που λατρεύεται από τουρίστες από όλο τον κόσμο κέρδισε τις καρδιές και των φωτογράφων της Flying Dress Photo, οι οποίοι κάθε καλοκαίρι βρίσκονται εκεί απαθανατίζοντας την ίδια εικόνα ξανά και ξανά: τουρίστριες που ποζάρουν με φόντο τα ασβεστωμένα σπίτια και τους μπλε τρούλους, φορώντας πολυτελή σατέν φορέματα με εξαιρετικά μακριά ουρά.

Σαντορίνη

Με μέσο όρο οκτώ φωτογραφίσεις με… ιπτάμενα φορέματα την ημέρα, με τιμή κάθε μία πάνω από 550 ευρώ (605 δολάρια) την ώρα ανά άτομο, αυτή η μία μικρή επιχείρηση μπορεί να αποφέρει σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις σε μόλις τέσσερις μήνες.

Αυτή είναι μια συντηρητική εκτίμηση: Οι πελάτες τείνουν να επιβαρύνονται με πρόσθετες υπηρεσίες, οι οποίες περιλαμβάνουν τη μεταφορά από και προς την τοποθεσία της φωτογράφισης (90 ευρώ), το μακιγιάζ και το styling των μαλλιών (300 ευρώ) και έναν προσωπικό βοηθό που θα βοηθήσει να «πετάξει» η ουρά του φορέματος στον αέρα (50 ευρώ).

Σαντορίνη

Τα φορέματα σε διάφορα μεγέθη παρέχονται στους πελάτες – και μάλιστα αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από ένα – θα σας κοστίσει επιπλέον 120 ευρώ. Για έναν πελάτη που «κλείνει» το πλήρες πακέτο, η φωτογράφιση κοστίζει συνολικά 1.500 ευρώ.

Σαντορίνη

Από τη Σαντορίνη μέχρι το Ντουμπάι, την Αρούμπα, το Μοντέγκο Μπέι και την Καππαδοκία, οι επιχειρήσεις φωτογραφίας εξαπλώνονται για να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες που αναζητούν εντυπωσιακές φωτογραφίες διακοπών.

Σαντορίνη

Φυσικά, δεν είναι μόνο οι φωτογραφίσεις με τα φορέματα αυτά που κάνουν θραύση μετά την πανδημία. Η πλατφόρμα κράτησης φωτογραφιών Flytographer με έδρα τον Καναδά ανέφερε μηνιαίες πωλήσεις ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων τον Μάιο – η πρώτη φορά που η εταιρεία ξεπέρασε το επταψήφιο νούμερο σε ένα μόνο μήνα, σε σύγκριση με τις πωλήσεις ύψους 400.000 δολαρίων κατά την ίδια περίοδο το 2019.

Σαντορίνη

«Ο κόσμος έκανε μια παύση στα ταξίδια και έβαλε πολλά πράγματα σε αναμονή λόγω της πανδημίας« λέει η Νικόλ Σμιθ, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Flytographer. «Φέτος είναι η χρονιά που πολλοί άνθρωποι κάνουν επιτέλους το ταξίδι των ονείρων τους και θέλουν να βεβαιωθούν ότι θα έχουν τις ομορφότερες αναμνήσεις από αυτό» προσθέτει.

Τι ακριβώς κάνει; Επιλέγεις εσύ το μέρος των διακοπών σου και επικοινωνείς μαζί τους προκειμένου να σου παρέχουν έναν φωτογράφο – έναντι αδράς αμοιβής – ο οποίος θα απαθανατίσει όμορφες στιγμές στον συγκεκριμένο προορισμό. Το κόστος; Ξεκινά από 385 δολάρια ανά ώρα και ο πελάτης λαμβάνει έναν καθορισμένο αριθμό φωτογραφιών εντός πέντε ημερών.

Μια παρόμοια εταιρεία από την Ινδονησία, η Sweet Escape, διαθέτει 8.000 φωτογράφους σε 500 πόλεις και χρεώνει από 130 έως 300 δολάρια για φωτογραφίσεις διάρκειας μιας ώρας και άνω. Ο ιδρυτής της Ντέιβιντ Σουνγκ, αναφέρει ότι η επιχείρησή του έχει επανέλθει σχεδόν στα προ πανδημίας επίπεδα, ειδικά τώρα που οι Ασιάτες ταξιδιώτες άρχισαν να ξαναβγαίνουν στον κόσμο.

Σαντορίνη

Στο παιχνίδι μπαίνουν και πολυτελή θέρετρα. Πεντάστερα ξενοδοχεία στη Σαντορίνη, όπως το Katikies, το Canaves και το Andronis, συνιστούν τις υπηρεσίες του Flying Dress Photo, όπως και πολυτελή κρουαζιερόπλοια όπως το Celebrity Beyond, το Celestyal Crystal, το Virgin Voyages και το Disney Dream.

Photo credits: Instagram