«Πάρτη αυτή την εδώ. Βγάλε το καπάκι. Τράβα στο σκοινί και στόχευσε στους μπάτσους», φέρεται να είπε ο καθοδηγητής – χούλιγκαν στον 18χρονο που έχει συλληφθεί για τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στα επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στην περιοχή του Ρέντη.

Πρόκειται για τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία, η οποία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, προκειμένου να εντοπίσει και τον καθοδηγητή – χούλιγκαν, ο οποίος εκπαίδευσε τον 18χρονο στο πως να ρίξει την ναυτική φωτοβολίδα στους άνδρες των ΜΑΤ έξω από το γήπεδο.

Στο βίντεο φαίνεται ότι η επίθεση προς τους άνδρες των ΜΑΤ ήταν οργανωμένη και οι χούλιγκαν είχαν πάει στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού προκειμένου να προκαλέσουν επεισόδια.

Οι χούλιγκανς είναι μαυροντυμένοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους προκειμένου να αποφύγουν την όποια ταυτοποίηση από τις Αρχές.

Στην κατάθεσή του ο 18χρονος συλληφθείς είχε πει ότι ο φερόμενος ως καθοδηγητής του είναι ηλικίας από 30 έως 40, οποίος φαίνεται να είναι «ενεργό» μέλος της κερκίδας!  Είναι, μάλιστα, το πρόσωπο που είπε στον 18χρονο να βγουν από το γήπεδο και να επιτεθούν στα ΜΑΤ, καθώς ήταν μαζί του στις κερκίδες του Μελίνα Μερκούρη. Ο 18χρονος υποστήριξε ότι δεν τον γνωρίζει. Όμως, ανέφερε το ίδιο  άτομο ήταν αυτός που τού έδωσε τα πολεμοφόδια τα οποία φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν αποθηκευμένα εκτός γηπέδου.

Ως εκ τούτου, η Αστυνομία αναζητά το συγκεκριμένο πρόσωπο. Παράλληλα, την διαβεβαίωση ότι «σύντομα θα φτάσουμε στα ίχνη και των υπόλοιπων εμπλεκομένων», έδωσε εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Πατέρας του 18χρονου: «Αν το έκανε το παιδί μου, να τιμωρηθεί!»

«Όποιος το έχει κάνει να τιμωρηθεί. Το έκανε το παιδί μου, να τιμωρηθεί. Δεν το έχει κάνει το παιδί μου; Να βρεθεί η αλήθεια. Τα παρασέρνουν. Κι εγώ πήγαινα με τη γυναίκα μου στο γήπεδο. Τώρα ήρθαν κάτι φίλοι τους από Καρδίτσα και πήγαν στο βόλεϊ με τον αδελφό του. Πού έμπλεξαν, τι έκαναν; Τι να σας πω … Είναι πολύ καλό παιδί. Και σχολείο πήγαινε και δούλευε, σε τεχνική σχολή, τι να σας πω έχω πέσει από τα σύννεφα», σχολίασε στον ANT1 ο πατέρας του 18χρονου.

«Επειδή είχαμε χάσει ένα παιδί σε τροχαίο το 2012 που ήταν Ολυμπιακός έχουμε γίνει όλοι Ολυμπιακοί. Για φαντάσου να έχεις δύο παιδιά το ένα στο χώμα και το άλλο στη φυλακή. Αν το έκανε το παιδί μου να τιμωρηθεί. Έχω γίνει ρεζίλι. Ένα λάθος έκανε, πρέπει να τον κρεμάσουμε; Ένα λάθος έκανε, ένα, πού έμπλεξε», υπογράμμισε ο πατέρας του 18χρονου και κατέληξε λέγοντας: «Είναι σαν να έχει πεθάνει και δεύτερο παιδί. Η μητέρα του είναι χάλια. Ζήτησε συγγνώμη (σ.σ. ο 18χρονος) και έκλαιγε μαζί με τον αδερφό του».