Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησαν την Δευτέρα αστυνομικοί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον βαρύτατο τραυματισμό του συναδέλφου τους στα επεισόδια στου Ρέντη, ενώ άμεσο αίτημά τους προβάλλεται η απεμπλοκή τους από τις αθλητικές δραστηριότητες.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν διοργανωθεί σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας, αφού οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν στο πανελλαδικό κάλεσμα του σωματείου τους.

Οι συνθήκες εργασίας και η απαλλαγή τους από τη φύλαξη των γηπέδων κυρίαρχες απαιτήσεις τους, ώστε «να μην θρηνήσουν θύματα από τη βία των χούλιγκαν, ενώ την ίδια στιγμή ζητούν από την κυβέρνηση να απαιτήσει από τους συλλόγους να αναλάβουν οι ίδιοι τη φύλαξη των εγκαταστάσεων τους με σεκιούριτι», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά.

«Χάδια» τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Σε σχετική ανακοίνωση της για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, εξέφρασε την έκπληξη της καλώντας την κυβέρνηση «να πάρει πρόσθετα και αυτη τη φορά πραγματικά σκληρά μέτρα και όχι “χάδια”, όπως αυτά που ανακοίνωσε».