Σε αναζήτηση του οχήματος των κακοποιών που συμμετείχαν στο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στο Γκάζι βρίσκεται η ΕΛΑΣ, η οποία έχει ταυτοποιήσει και βέβαια ψάχνει και τους δράστες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας εκ των δύο πιστολέρο είναι σεσημασμένος και είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, που εξακολουθούν να συλλέγουν πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες και να εξετάζουν τα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους.

Αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος είναι και φίλος των τριών Κρητικών που νοσηλεύονται στο Γεννηματάς δήλωσε ότι «πριν αρχίσει να πυροβολεί ο ένας και βλέποντας το όπλο θεωρήσαμε πως είναι αστείο. Ότι το όπλο είναι ψεύτικο για να μας τρομάξει. Όταν είδαμε τους φίλους μας να σωριάζονται στο έδαφος τότε αντιληφθήκαμε ότι τους σκοτώνει».

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, η κατάσταση του ενός τραυματία που υποβλήθηκε χθες σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι χαρακτηρίζεται σταθερή μεν, κρίσιμη δε. Ο ασθενής νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ της νευροχειρουργικης κλινικής. Όπως συμβαίνει σε όλες τις επεμβάσεις αυτού του τύπου, οι γιατροί αναφέρουν πως είναι κρίσιμα τα πρώτα 24ωρα.

Σοβαρή αλλά χωρίς να απειλείται η ζωή τους κρίνεται η κατάσταση των άλλων δύο τραυματιών. Πρόκειται για τον αδελφό του χειρουργημενου και έναν φίλο τους. Νοσηλεύονται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και παρακολουθούνται από τους γιατρούς.

Σχετικά με το πώς προκλήθηκε ο καβγάς, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες των πυροβολισμών περνούσαν με το τζιπ τους και έριξαν νερά από λακκούβα στην παρέα των Κρητικών που με τη σειρά τους αντέδρασαν φωνάζοντας «Εεε». Τότε οι δράστες κατέβηκαν, τους προσέγγισαν και ξέσπασε ο καβγάς μεταξύ τους που κατέληξε στον πυροβολισμό των τριών νεαρών.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Γκάζι

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το περιστατικό στο Γκάζι έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ.

Στα πλάνα που παρουσίασε, φαίνεται πολύ καθαρά το σκούρο τζιπ στο οποίο επέβαιναν οι δράστες. Τα πλάνα αυτά προέρχονται από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή, με τις αρχές να αξιοποιούν όσα έχουν καταγράψει.