Συναισθηματικά φορτισμένο ήταν για τα στελέχη και τους εργαζόμενους του ΟΣΕ το πρωινό της Δευτέρας όταν μπήκαν στις ράγες του άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη τα πρώτα τρένα μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Πρώτη αναχώρησε η αμαξοστοιχία 882 με προορισμό την Καλαμπάκα και επιβάτη, μεταξύ άλλων, τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για θέματα μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Όπως φαίνεται στην φωτογραφία ο μεταβατικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, ήταν εμφανώς συγκινημένος για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου.

ΟΣΕ

Την προσεχή Παρασκευή (7 Απριλίου), εντάσσονται στο πρόγραμμα το δεύτερο ΙC Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας στο τμήμα Πειραιάς-Μαγούλα-Πειραιάς, καθώς και το δρομολόγιο Αθήνα-Λειανοκλάδι-Αθήνα. Την Μεγάλη Τρίτη (11 Απριλίου) προστίθεται στα δρομολόγια, το τρίτο IC Αθήνα – Θεσσαλονίκη-Αθήνα. Παράλληλα θα ανακοινωθούν εντός των ημερών τα δρομολόγια στις γραμμές Λάρισα-Βόλος, Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα και Θεσσαλονίκη-Λάρισα.