Τρεις είναι πλέον οι τραυματίες από τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση. Όπως αναφέρει, βγήκε από τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης ένας 22χρονος από τους τραυματίες και νοσηλεύεται στη κλινική Πλαστική Χειρουργική. Ο 22χρονος, αναρρώνει σταδιακά και σταθερά. «Για τις διεγχειριτικές του ανάγκες το αίμα κάλυψε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου που διατηρεί τράπεζα αίματος όπως τα περισσότερα Σωματεία μας», τονίζει ο προέδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Κρίσιμη η κατάσταση του Γεράσιμου Γεωργιάδη

Ακόμη δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του ο 20χρονος Γεράσιμος Ιάσονας Γεωργιάδης, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά και παραμένει στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λάρισας. Σύμφωνα με τους συγγενείς του, η κατάσταση της υγείας του τραυματία νεαρού φοιτητή του Τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη. Πρόκειται για τον μοναδικό επιζώντα από το πρώτο βαγόνι του επιβατηγού τρένου που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.

Διασωληνωμένη η 25χρονη Ανυσία

Βελτώνεται η κατάσταση της υγείας της 25χρονης η οποία τραυματίστηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Η κοπέλα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Α’ ΜΕΘ του νοσοκομείου “Γεώργιος Παπανικολάου” ως πολυτραυματίας και εγκαυματίας, έχει όμως αποκαταστήσει επαφή με το περιβάλλον. Το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας αναπνέει μόνη της, χωρίς τη χρήση μηχανικού αερισμού.

Ο πατέρας της νεαρής κοπέλας διευκρινίζει σε ανάρτησή του στο Facebook πως η κόρη του παραμένει διασωληνωμένη σε ήπια καταστολή, αλλά ποτέ δεν ήταν σε κώμα.

Πλεύρης για τους τραυματίες που νοσηλεύονται

Για τους τραυματίες της τραγωδίας των Τεμπών που νοσηλεύονται, ο υπουργός είπε στο Star πως «Αυτή τη στιγμή έχουμε κάποιες δύσκολες καταστάσεις. Οι περισσότεροι έχουν πάρει εξιτήριο. Ως υπουργείο Υγείας θα καλύψουμε πλήρως την αποκατάσταση πέρα από τις δημόσιες δομές και σε ιδιωτικές και στο εξωτερικό χωρίς καμία συμμετοχή και αντίστοιχα θα καλυφθούν και όλα τα υλικά που μπορεί να υπάρχουν, ειδικά σε άτομα που μπορεί να έχουν εγκαύματα ενώ παράλληλα υπάρχει και ένα δίκτυο για την ψυχολογική υποστήριξη που δεν αφορά μόνο τους συγγενείς ή τους τραυματίες αλλά και όσους βρέθηκαν σε αυτό το τρένο (…).