Τις 250 σελίδες έφτασε το πόρισμα που παρέδωσαν σήμερα στον εφέτη ανακριτή οι εμπειρογνώμονες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς.

Το πόρισμα αυτό θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία και σύμφωνα με την ΕΡΤ περιλαμβάνει σημαντικά στοιχεία όπως συνομιλίες και υλικό, που ενδεχομένως να βάζει κι άλλα πρόσωπα στο κάδρο της έρευνας.

Στο μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή Λάρισας, ζήτησε και πήρε για αρχές Ιουλίου, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων & Ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ, Ζαχαρίας Στουρνάρας, ο οποίος εμπλέκεται στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών και κατηγορείται για το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών.

Παράλληλα, ο εφέτης ανακριτής καλεί τις επόμενες ημέρες επιβάτες της αμαξοστοιχίας, οι οποίοι συμμετείχαν στην διάσωση και την βοήθεια άλλων επιβατών, ώστε να συνεισφέρουν στην έρευνα της υπόθεσης.

Τέλος, ο δικηγόρος του αποθανόντος μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας ζήτησε από τις δικαστικές αρχές όλες τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που έγιναν το βράδυ της μοιραίας νύχτας του δυστυχήματος.