Άλλη μία δυσοίωνη είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου. 10χρονη στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ έχασε την ζωή της παίρνοντας μέρος στο επικίνδυνο challenge του Tiktok, «Blackout». Η οικογένειά της προχωρά σε μήνυση προς στην πλατφόρμα του TikTok και την «μαμά» εταιρία του, την Bytedance, κατηγορώντας την για αμέλεια και για ελαττωματικές υπηρεσίες.

Η μητέρα της 10χρονης Nylah Anderson κατηγορεί την πλατφόρμα ότι η κόρη της πέθανε από ασφυξία αντιγράφοντας όσα είδε να γίνονται σε βίντεο από to TikTok challenge που κυκλοφορεί στην εφαρμογή.

Στο Blackout Challenge, οι χρήστες καλούνται να κρατήσουν την αναπνοή τους με την βοήθεια διάφορων σπιτικών αντικειμένων μέχρι να μην οξυγονώνεται ο εγκέφαλος και να πάθουν μπλακάουτ.

Ο θάνατος της Nylah δεν είναι ο πρώτος από το Blackout Challenge. Τον περασμένο Αύγουστο και ο 12χρονος Joshua Haileyesus έχασε την ζωή του με τον ίδιο τρόπο ενώ πρόκειται για μόνο μία από τις πολλές παρόμοιες υποθέσεις. Οι γονείς άλλων 3 παιδιών που έχουν χάσει την ζωή τους με τον ίδιο τρόπο θα σταθούν δίπλα στην Anderson ώστε να μηνύσουν μαζικά το TikTok με την ελπίδα πως δεν θα εκτίθενται στο μέλλον τα παιδιά σε τέτοια επικίνδυνα «παιχνίδια».

Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί στους γονείς των χρηστών του TikTok αφού υπάρχει ο φόβος πως θα συμμετάσχουν και τα δικά τους παιδιά σε αυτό ή σε άλλα παρόμοια επικίνδυνα challenges με τραγικές συνέπειες. Ο αλγόριθμος του TikTok αυτήν την στιγμή προωθεί αυτόματα τα βίντεο λίγων δευτερολέπτων που γίνονται viral, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποια φίλτρο που να αποτρέπει τους ανηλίκους από το να εκτίθενται σε τέτοιο περιεχόμενο.

Το TikTok και η Bytedance προχώρησαν σε σχετική ανακοίνωση όπου ανέφεραν ότι: «Αυτό το ανησυχητικό challenge, με το οποίο φαίνεται πως οι χρήστες έρχονται σε επαφή εκτός της πλατφόρμας μας, παραμονεύει στο TikTok». Πολλοί έσπευσαν να κρίνουν το TikTok για την ανακοίνωσή του αυτή, κατηγορώντας πως αποδίδει αλλού τις ευθύνες που του αναλογούν.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Donald Trump: Το μεγάλο δίλημμα που του έβαλε ο Elon Musk

Bitcoin: Συνεχίζεται η κατάρρευσή του μετά τις μαζικές ρευστοποιήσεις – «Ντόμινο» στην αξία όλων των κρυπτονομισμάτων

Apple: Τέλος εποχής για το iPod Touch – Σταματάει η κυκλοφορία του μετά από 21 χρόνια