Πλήθος κόσμου (πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 15.000) βρέθηκε από το μεσημέρι της Κυριακής στην Πλατεία Συντάγματος στο κέντρο της Αθήνας, για να ενώσουν τις φωνές τους για την τραγωδία στα Τέμπη και να απαιτήσουν αλλαγές σε όλους τους τομείς του κράτους όπου κρίνεται η ανθρώπινη ζωή.

Ενώσεις φοιτητών και μαθητών, συνδικάτα, εργατικές συλλογικότητες και απλοί πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο και πορεύονται από τη Σταδίου στην Πανεπιστημίου και πάλι πίσω για να καταλήξουν έξω από τη Βουλή, με την πορεία να ολοκληρώνεται δίχως ευτράπελα.

Τέμπη
Τέμπη
Τέμπη

Πανό με μηνύματα προς τους κρατικούς μηχανισμούς κρατάνε στα χέρια τους οι διαδηλωτές που ζητούν τιμωρία για τους ενόχους, δικαίωση για τους νεκρούς και αλλαγές στην ελληνική κοινωνία και εξουσία.

Τέμπη
Τέμπη
Τέμπη

Τη συγκέντρωση συνόδευσε και μια μικρή συναυλία που έδωσε ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Τέμπη
Τέμπη
Τέμπη
Τέμπη
Τέμπη
Τέμπη

Οι σταθμοί μετρό Ομόνοιας, Συντάγματος, Πανεπιστημίου και Μοναστηρακίου και τα δρομολόγια του τραμ επανέρχονται σταδιακά στην λειτουργία τους.

Τέμπη

Το κέντρο είναι κλειστό για οχήματα. Ειδικότερα έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστημίου και στην οδό Σταδίου.

Τέμπη
Τέμπη
Σύνταγμα πορεία Τέμπη

* Φωτογραφίες: Eurokinissi/Sooc

Δέκα προσαγωγές και δύο συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Μεμονωμένο περιστατικό σημειώθηκε, όταν ολιγομελής ομάδα ατόμων εκτόξευσε μάρμαρα, πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν επί της πλατείας Καραϊσκάκη, προκαλώντας παράλληλα μικροφθορές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις για να αποκρούσουν τις επιθέσεις πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση των αναγκαίων ενδεδειγμένων μέσων. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 10 προσαγωγές και 2 συλλήψεις ατόμων, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.