Με περιορισμένης έκτασης επεισόδια ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 μμ η πορεία των διαδηλωτών στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στην περιοχή των Εξαρχείων σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικοί, καθώς προηγουμένως μικρή ομάδα μαυροντυμένων και καλυμμένα τα πρόσωπά τους επιτέθηκαν με πέτρες και μολότωφ σε ομάδα των ΥΜΕΤ, που απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης. Στην περιοχή των Εξαρχείων, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουν συμβεί περιορισμένες φθορές σε τζαμαρίες καταστημάτων, αλλά η ατμόσφαιρα είναι ασφυκτική από τους κάδους απορριμμάτων που έχουν πάρει φωτιά.

Νωρίτερα, ομάδα κουκουλοφόρων μπήκε στο μετρό της Ομόνοιας και κατέστρεψε μηχανήματα εισιτηρίων και μέρος της οροφής του σταθμού.

Στην Θεσσαλονίκη, η πορεία των διαδηλωτών ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ. Στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν μέλη από κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ακολούθησε πορεία, μέσω των οδών Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή και Ίωνος Δραγούμη. Στη συνέχεια η πορεία διασπάστηκε και τα μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και οι φοιτητικοί σύλλογοι κατέληξαν στο ΥΜΑΘ ενώ οι αντιεξουσιαστές επέστρεψαν μέσω Εγνατίας στην Καμάρα.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ/EUROKINISSI)

Αστυνομικός φραγμός, με όχημα εκτόξευσης νερού «Αύρα» στήθηκε στο ύψος της ΕΥΑΘ. Mετά την ολοκλήρωση της πορείας επικράτησε ένταση γύρω από τη Ροτόντα με ρίψεις μολότοφ και φωτιές σε κάδους. Η Αστυνομία προχώρησε σε περίπου 20 προσαγωγές.

* Πληροφορίες από την ΕΡΤ και το ΑΠΕ – ΜΠΕ