Συνέβη πριν ένα μήνα και έγινε χαμός από σχόλια Ελλήνων. Παραδόξως, δεν τον έκραξαν, αλλά τον ευχαρίστησαν για την προσέγγισή του σε αυτό το τύπου ντοκιμαντέρ που έκανε. Ο διεθνώς φημισμένος Youtuber που το κανάλι του ονομάζεται Yes Theory, βρέθηκε πριν από 2 περίπου μήνες στην Ελλάδα και κατέγραψε την καθημερινότητα στην Αθήνα, αλλά και σε ένα νησί, θέλοντας να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει το αν είμαστε τελικά ο πιο στρεσαρισμένος και καταθλιπτικός λαός.

Στην περίοδο που ήρθε ο Youtuber με τους συνεργάτες του στην Ελλάδα, οι δρόμοι είχαν καθημερινά πορείες, είτε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είτε για τα Τέμπη, οπότε μίλησε με κάποιους νέους που ήταν παρόντες στις διαδηλώσεις και πήρε μια καθαρή εικόνα για την κοινωνικοπολιτική κατάσταση της χώρας, αλλά κατά την περιπλάνησή του στους δρόμους εκτός πορείας, κατάλαβε πως αυτό που λένε για τους Έλληνες στα ψηφιακά μέσα και στα μίντια, δεν είναι κοντά στην αλήθεια.

Ο Youtuber περπάτησε με τον συνεργάτη του και τον καμεραμάν στα Εξάρχεια, πήγε σε λαϊκή αγορά, μπήκε σε ταξί, συνομίλησε με αρκετούς, αλλά, παρ’ όλα τα προβλήματα που του περιέγραφαν, όπως λέει, δεν είδε κανέναν άνθρωπο στον δρόμο που να φαίνεται καταθλιπτικός ή στρεσαρισμένος. Προφανώς, τα φαινόμενα απατούν, αλλά σίγουρα δεν ξέρουμε αν στέκει πως είμαστε ο πιο καταθλιπτικός λαός. Ευτυχώς έχουμε τον ήλιο και τα νησιά το καλοκαίρι να μας σώζουν.

Ο παππούς που έκανε τον Youtuber να ξεχάσει όσα είχε δει στην Ελλάδα ως εκείνη τη στιγμή

Και σε ένα τέτοιο νησί πήγε ο Youtuber. Για την ακρίβεια, στο πιο ξακουστό νησί σε σχέση με το στρες. Ο λόγος για την Ικαρία, όπου ο Yes Theory κατέληξε να πει «No Theory» ως προς τον ισχυρισμό περί πιο στρεσαρισμένου λαού, αλλά «Yes Theory» ως προς την ηρεμία που διακρίνει τους Ικαριώτες.

Την παράσταση έκλεψε εκεί η επικοινωνία του με έναν κύριο που έχει πιάσει τα 104 χρόνια, ο κ. Ζαχαρίας, θρυλική μορφή του νησιού, που πια δυσκολεύεται να βγει από το σπίτι, αλλά στο μυαλό του και στο πώς μιλάει είναι…θηρίο. Βασικά, οτιδήποτε και να πιστεύει κανείς για την Ελλάδα, για τους Έλληνες, μόλις δει αυτόν τον γλυκό παππού και προπάππου για 7 δισέγγονα, θα ξεχάσει κάθε σκοτούρα. Θα θέλει να τον αγκαλιάσει και να χαρεί το χαμόγελό του.

Η συγκινητική μορφή του παππού, αλλά και το ότι ο Youtuber αντιμετώπισε με τόσο σεβασμό την παρουσία του στην Ελλάδα, ανάγκασαν πλήθος κόσμου να του πει ευχαριστώ, κάτι που δεν το συναντάμε συχνά στα social media, όπου ένας τίτλος είναι ικανός να κρίνει την προδιάθεση και να κάνει κάποιον τόσο ισχυρογνώμονα, ώστε να μην μπει σε διαδικασία να δει τι εννοεί ο τίτλος.

Άκρως συγκινητικό επίσης ότι υπήρξαν αρκετά σχόλια συμπαράστασης από ξένους προς την Ελλάδα.