«Εάν υπήρχαν περισσότερα μοντέλα σαν και εμένα όταν ήμουν έφηβη, θα μεγάλωνα πολύ διαφορετικά» αναφέρει η Yumi Nu. Είναι η πρώτη ασιάτισσα plus-size μοντέλο που γίνεται εξώφυλλο του δημοφιλούς περιοδικού Sports Illustrated. Το μοντέλο με καταγωγή από την Ιαπωνία έχε ήδη κοσμήσει τις σελίδες της Βρετανικής Vogue, της Teen Vogue, Vogue Japan, του περιοδικού People και του U.S. Weekly ενώ συνεχίζει να σπάει τα στερεότυπα στα πρότυπα ομορφιάς.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο για το οποίο θα ακούσουμε πολλά τα επόμενα χρόνια, αν και ήδη σημειώνει το ένα πρωτοσέλιδο μετά το άλλο. Εκτός από εξώφυλλα, περπατάει και στις πιο περιζήτητες πασαρέλες, μεταξύ τους και αυτή του Jacquemus.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yumi Nu (@_yumi_nu)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yumi Nu (@_yumi_nu)

Εκτός από την Ιαπωνία έχει ρίζες και από την Ολλανδία, εξ ου και το επώνυμο Nootenboom, από το οποίο προέκυψε το καλλιτεχνικό «Nu». Έτσι, αυτό το εντυπωσιακό «κοκτέιλ» γονιδίων έχει ως αποτέλεσμα την ξεχωριστή ομορφιά της.

«Ο 13χρονος εαυτός μου ήταν έντονα επηρεασμένος από όσα μου έλεγαν τα περιοδικά ομορφιάς πως έπρεπε να είμαι. Πως έπρεπε να δείχνω. Ποιο έπρεπε να είναι το μέγεθός μου. Εάν έβλεπα ένα άτομο σαν και εμένα σε ένα εξώφυλλο, θα μεγάλωνα με πολύ διαφορετική νοοτροπία» αναφέρει σε συνέντευξή της στο περιοδικό People η 26χρονη Nu. «Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που χαίρομαι τόσο για το εξώφυλλό μου στο Sports Illustrated και γιατί αισθάνομαι πως είναι τόσο σημαντικό για εμένα αλλά και για άλλες νέες γυναίκες».

Η αλλαγή στην νοοτροπία της ήρθε το 2016, όταν απέρριψε τις προσταγές της κοινωνίας και αγκάλιασε το σώμα της. Έκανε κάτι που η κοινωνία θεωρεί «ατέλεια» στο μεγαλύτερό της ατού, στην πηγή του σεξαπίλ της. «Κουράστηκα να είμαι δυσαρεστημένη με το σώμα μου και να αισθάνομαι συνεχώς ότι πρέπει να αδυνατίσω. Έτσι, το αποδέχτηκα και το αγάπησα και αυτό βγήκε προς τα έξω» γράφει στο Sports Illustrated, στο κείμενο που συνοδεύει το εντυπωσιακό της εξώφυλλο.

Δεν είναι μόνο η δυτική κουλτούρα που επιβάλλει τα αδύνατα πρότυπα ομορφιάς στις γυναίκες αλλά και η ιαπωνική, σύμφωνα με το μοντέλο, η οποία έχει γεννηθεί στην Αμερική και προέρχεται από Ιάπωνες μετανάστες. Έτσι, όταν φιλοξενήθηκε στο εξώφυλλο της ιαπωνικής Vogue, ένιωσε διπλά περήφανη καθώς εκτός από μία προσωπική νίκη, αποτέλεσε και ένα βήμα μπροστά για την χώρα καταγωγή της, όπου τα νέα κορίτσια μπορούν να βρουν ένα πρότυπο διαφορετικό από τα τετριμμένα και ταυτιστούν μαζί του.

Ήταν άλλη μία πρωτιά για την Nu, καθώς αποτέλεσε το πρώτο plus-size μοντέλο και για την ιαπωνική Vogue.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yumi Nu (@_yumi_nu)

Fact: Ιστορία δεν γράφει μόνο η Yumi Nu αλλά και η αδερφή της Natalie Nootenboom, η οποία είναι επίσης plus-size μοντέλο. Οι δύο εκθαμβωτικές αδερφές έκαναν το πρώτο τους εξώφυλλο για την Teen Vogue τον φετινό Μάιο. Η Natalie κεντρίζει την προσοχή με τις έντονες καμπύλες της, το αγγελικό της πρόσωπο καθώς και τα διαπεραστικά πράσινα μάτια της, τα οποία σπάνια βλέπουμε σε άτομα με καταγωγή από την Ασία.

Οι δύο αδερφές είναι το μέλλον της μόδας. Θυμηθείτε το.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο εξώφυλλο του Sports Illustrated ήταν τετραπλό. Εκτός από την Yumi Nu, το κόσμησαν και η Maye Musk, η Kim Kardashian και η Ciara.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Maye Musk: Η 74χρονη μαμά του Elon ποζάρει με μαγιό για το εξώφυλλο στο Sports Illustrated

Σοφία Χατζηπαντέλη: Ποιο είναι το μοντέλο από την Κύπρο με το μονόφρυδο που είναι η 4η κριτής του GNTM

Victoria’s Secret: Εντάσσει στους «Αγγέλους» της το πρώτο μοντέλο με Σύνδρομο Down