Αν δεν είναι κανείς από κείνα τα μέρη, δύσκολα βάζει στο πρόγραμμά του αυτήν την περιοχή στα βόρεια προάστια στο κομμάτι «έξοδος». Κάνει λάθος, μεγάλο, λέμε εμείς. Στην πραγματικότητα, η Νέα Ερυθραία είναι ο ορισμός της αποκάλυψης. Μια… δοκιμή θα σε πείσει!

Μην σταματήσεις Κηφισιά (όχι πως είναι άσχημη βέβαια), συνέχισε το δρόμο σου, λίγο παραπέρα. Για μια περιοχή στα βόρεια προάστια που θα σε κάνει δικό της από την πρώτη στιγμή. Γιατί αναγνωρίζει κανείς την ποιότητα όταν την βρίσκει. Και τον τραβά σαν μαγνήτης.

Μια περιοχή στα βόρεια προάστια με αέρα καλοκαιρινό. Με την έννοια της ξεγνοιασιάς που σου προσφέρει, θαρρείς και είσαι διακοπές. Επειδή η Νέα Ερυθραία θυμίζει ανά σημεία νησί.

Ανέβα λίγο πιο ψηλά: Η περιοχή στα βόρεια προάστια που αν πας μια φορά, θα πηγαίνεις συνέχεια - 7 μαγαζιά που ξεχωρίζουμε

Νέα Ερυθραία: Η περιοχή στα βόρεια προάστια που είναι πάντα… καλοκαίρι

Buffalo Wings & Rings

Θα νομίζεις πως… πρωταγωνιστείς σε αμερικανική σειρά, είναι σίγουρα το real deal! Μπορείς να διαλέξεις ποιο αθλητικό γεγονός θα δεις σε ένα από τα διάφορα stages που υπάρχουν.

Απολαμβάνοντας παράλληλα τις διάσημες φτερούγες, Buffalo Wings & Rings ή/ και (ανάλογα την όρεξή σου και τις αντοχές στο στομάχι σου!) λαχταριστά μπέγκερ. Born in the USA

Χαρ. Τρικούπη 127

Pipistrello

Ένα all day στέκι που θα πας από νωρίς για καφέ και brunch και δεν θα θες να φύγεις. Και γιατί να… φύγεις; Το βράδυ έχει κοκτέιλ σε ανεπιτήδευτα cool περιβάλλον.

Το μαγαζί φημίζεται για τα κυριακάτικα πάρτι του, που ορίζουν ένα πλαίσιο εντελώς διαφορετικό από τα συνήθη. Το κέφι χτυπάει κόκκινο, ενώ σέζλονγκ, ξαπλώστρες και τραπέζια στον κήπο, κάνουν τη φάση, μαγική.

«Αυτό το μέρος λέει μια ιστορία», είναι το μότο του μαγαζιού. Μόνο μια; Άπειρες…

Ελ. Βενιζέλου 59

Mini Blue

Ακόμα ένα μαγαζί της Νέας Ερυθραίας που θα σε κάνει να νομίζεις πως δεν βρίσκεσαι σε μια περιοχή στα βόρεια προάστια, αλλά σε κάποιο νησί, σε κάποιο μπαράκι του Αιγαίου.

Αρωματικά και γευστικά κοκτέιλ που κάνουν τη διαφορά σε ένα μέρος που σε κάνει να ταξιδεύεις, να διώχνεις μακριά έννοιες και σκοτούρες. Και το κέφι στα ύψη!

Χαριλάου Τρικούπη 144

Balero

Και πάμε και σε ένα μεξικάνικο εστιατόριο που έχει χαράξει τη δική του όμορφη πορεία σε αυτήν την περιοχή στα βόρεια προάστια.

Σε ένα υψηλής αισθητικής χώρο, σε περιμένουν πεντανόστιμα πιάτα μιας εκ των πιο φημισμένων κουζινών στον κόσμο.

Σε ένα χώρο που μοιάζει να έχει βγει από ταινία ετοιμάσου για παρεϊστικες καταστάσεις με αλέγρα διάθεση.

Χαρ. Τρικούπη 162

Γάκιας

Κλείνουμε την περιπλάνησή μας σε αυτήν την πανέμορφη περιοχή στα βόρεια προάστια με ένα μεζεδοπωλείο (ή καφενείον-μεζετζίδικο όπως προτιμά να μας συστήνεται) που θα κάνεις χάρη στον εαυτό σου αν το επισκεφθείς. Είναι ο θρίαμβος της απλότητας, η αποθέωση του αυθεντικού.

Το φαγητό είναι απλά εξαιρετικό. Για να κάθεσαι με τις ώρες να τσιμπάς, να πίνεις, να συζητάς. Πόσο τέλειο…

Ευαγγελιστρίας και Κρήνης

* Στην αρχική έκδοση του άρθρου υπήρχε αναφορά σε δύο μαγαζιά, το Low Bar και το Perro Nero που όμως έχουν κλείσει.