Η Linde ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την προμήθεια υγρού υδρογόνου στο πρώτο επιχειρησιακό πλοίο υδρογόνου στον κόσμο για αυτοκίνητα και επιβάτες στη Νορβηγία. Η Linde προμηθεύει την εταιρεία οχηματαγωγών Norled με καθαρό υδρογόνο για το MF Hydra που λειτουργεί με κυψέλες καυσίμου.

Πέρα από την παροχή καθαρού υγρού υδρογόνου, η Linde ανέπτυξε, σχεδίασε και εγκατέστησε το σύστημα ελέγχου-διαχείρισης καυσίμου, τη χερσαία εγκατάσταση ανεφοδιασμού φορτηγών σε πλοίο, ενσωματωμένη δεξαμενή αποθήκευσης και εξοπλισμό επεξεργασίας καυσίμου. «Το υδρογόνο ξεκινά την επίτευξη απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές στις μετακινήσεις σε όλο τον κόσμο – κυρίως στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων όπως στα τρένα και τα φορτηγά», δήλωσε ο Armando Botello, Πρόεδρος της Περιφέρειας Βόρειας Ευρώπης της Linde ο οποίος πρόσθεσε:

«Είμαστε περήφανοι που συνεργαστήκαμε με τη Norled στο πρώτο έργο παγκοσμίως για την ασφαλή παροχή καθαρού υδρογόνου στον θαλάσσιο τομέα, ένα βήμα προς τη μετάβαση σε καύσιμα φιλικά προς το περιβάλλον. Η Norled και οι εταίροι μας πρωτοστατούν σε μια αλλαγή στον ναυτιλιακό τομέα», δήλωσε η Heidi Wolden, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Norled. «Το υγρό υδρογόνο μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως καύσιμο μηδενικών εκπομπών για τη Ναυτιλία και ανυπομονούμε να δούμε τη χρήση αυτής της τεχνολογίας να αναπτύσσεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο».