Το χριστουγεννιάτικο δέντρο τηςTrafalgar Square έφτασε στο κέντρο του Λονδίνου, αλλά οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης λένε ήδη ότι φαίνεται λίγο χειρότερο αφού το έλατο του περασμένου έτους χαρακτηρίστηκε «ξεφτυσμένο».

Το δέντρο κόπηκε στη Νορβηγία στα τέλη Νοεμβρίου, όπως είναι η παράδοση και στάλθηκε μέσω θαλάσσης για να τοποθετηθεί σε μια από τις πιο εμβληματικές τουριστικές τοποθεσίες των πρωτευουσών. Το 62 πόδια δέντρο μεγάλωσε στη Nordmarka, στα δάση, βόρεια του Όσλο, για την τελετή φωταγώγησης στις 7 Δεκεμβρίου.

Ένα δέντρο χαρίζεται από τη Νορβηγία κάθε χρόνο από το 1947, ως αναγνώριση της υποστήριξης του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το δώρο ξεκίνησε όταν η Νορβηγία δέχτηκε εισβολή το 1940, και ο βασιλιάς της Νορβηγίας αναζήτησε καταφύγιο στο Ηνωμένο Βασίλειο και ίδρυσε τη νορβηγική εξόριστη κυβέρνηση.

Κάτι λείπει από το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Trafalgar Square: Τρολάρισμα στα social media - «Πού πήγε το υπόλοιπο»

Το «κακόμοιρο» χριστουγεννιάτικο δέντρο του 2022

Αφού εμφανίστηκαν φωτογραφίες που έδειχναν το δέντρο να κόβεται, οι θαυμαστές έσπευσαν να επισημάνουν ότι ήλπιζαν πως θα ήταν καλύτερο από εκείνο του περασμένου έτους. Το δέντρο του 2022 χλευάστηκε ευρέως από τους Λονδρέζους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού φαινόταν αδύνατο και γυμνό.

Ένα άτομο αστειεύτηκε: «Αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Τραφάλγκαρ που κόπηκε την περασμένη εβδομάδα στη Νορβηγία και έφτασε σήμερα, μεταφέρθηκε ως χειραποσκευή στη Ryanair». Άλλο άτομο έγραψε: «Εντάξει, ποιος άλλαξε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Τραφάλγκαρ για ένα από το Wish mid-journey»; Το φετινό δέντρο φαίνεται ήδη λίγο κουρελιασμένο, με τη μια πλευρά να φαίνεται επίπεδη και καφέ μετά το μακρύ ταξίδι.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να αστειευτούν ότι η Νορβηγία είχε παραδώσει μόνο το «μισό δέντρο». «Αυτό είναι μόνο το μισό δέντρο. Εξηγεί την ύφεση στη Νορβηγία», ειρωνεύτηκε ένας χρήστης. Ένας δεύτερος πρόσθεσε: «Πού είναι το άλλο μισό»;

Το δέντρο θα διακοσμηθεί με παραδοσιακό νορβηγικό τρόπο με κάθετες χορδές και φωτάκια. Η Patricia McAllister, Λόρδος Δήμαρχος του Westminster, συνάντησε τον Βρετανό Πρέσβη Jan Thompson για την επίσημη τελετή κοπής δέντρων στη Νορβηγία.

Το έλατο Sitka επιλέχθηκε από το δάσος Κίλντερ του Νορθάμπερλαντ και θα σταθεί στους πρόποδες του Big Ben .

Λίγη ιστορία..

Ο βασιλιάς Haakon VII της Νορβηγίας ήταν εξόριστος κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Γνωρίζοντας ότι ήταν πιθανό να βρεθεί και να συλληφθεί από τους Ναζί μετά την εισβολή του Χίτλερ στην ουδέτερη Νορβηγία τον Απρίλιο του 1940, φυγαδεύτηκε με τη στολή του, φοβούμενος ότι θα μπορούσαν να δημοσιεύσουν ταπεινωτικές φωτογραφίες του με πιτζάμες. Ο Haakon και η κυβέρνησή του ήταν αποφασισμένοι ότι η Νορβηγία δεν θα συνεργαζόταν με τους Ναζί.

Οι εκπομπές του από τη Βρετανία υπενθύμιζαν στους Νορβηγούς να διατηρήσουν τις αξίες τους και το ηθικό του σθένος τους, την ίδια ώρα που τον επευφημούσε η περιφρόνηση του μεγαλύτερου μέρους του νορβηγικού λαού. Αντί να πει «όταν θα κερδίσουμε τον πόλεμο», μίλησε για την ημέρα που «θα γυρνούσε σπίτι». Αυτό ήταν και το επίκεντρο της νορβηγικής αντίστασης.

Πηγή: DailyMail