«Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η καταγγελία για τον κ. Γεωργούλη μέσα σε 15 λεπτά αυτός απομακρύνθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποπέμφθηκε από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα και του ζητήσαμε να παραδώσει την έδρα», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο Mega.

«Στα ζητήματα της έμφυλης βίας έχουμε ξεκάθαρη θέση υπέρ της καταγγέλλουσας ή του καταγγέλλοντος», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα για να γίνεται η όποια απόπειρα μικροπολιτικής εκμετάλλευσης από τη ΝΔ». Πρόκειται, τόνισε, για «μία καταγγελία κακοποίησης και έμφυλης βίας, η οποία εφόσον επιβεβαιωθεί είναι αδίκημα τεράστιας απαξίας» και σημείωσε πως «το ποινικό σκέλος έχει λάβει τον δρόμο του, υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, η ποινική διαδικασία θα βγάλει τα αποτελέσματά της, ως προς αυτό δεν υπάρχει άλλη συζήτηση».

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «μετά την έναρξη του ελληνικού Me Too έχουν αρχίσει να σπάνε κάποια “φρούρια” που μέχρι χθες έμοιαζαν απόρθητα, γυναίκες μιλάνε, υπάρχει μεγαλύτερος δυναμισμός στις καταγγελίες και μεγαλύτερη κινητοποίηση της κοινωνίας».

Απαντώντας στον κ. Οικονόμου και την αναφορά του στην υπόθεση Λιγνάδη υπογράμμισε ότι «η αντίδραση της κυβέρνησης της ΝΔ στην υπόθεση Λιγνάδη ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα μία αντίδραση συγκάλυψης και όχι για να έρθουν τα πάντα στο φως».

Ανέφερε, παράλληλα, ότι «η ΝΔ δεν μπορεί να μιλάει για τοξική αντιπολίτευση όταν πριν από λίγες μέρες ο κ. Θεοδωρικάκος, υπουργός της κυβέρνησης, δήλωσε δημόσια ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει νεκρό”, ουδέποτε το ανακάλεσε και δεν υπήρξε καμία αποδοκιμασία του από τη ΝΔ».

Τέλος, για την ψηφοφορία σχετικά με τα ευρωπαϊκά κονδύλια στο Ευρωκοινοβούλιο δήλωσε ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταψήφισε τη δυνατότητά του να συμμετέχει στο πώς θα κατανεμηθούν τα κονδύλια που αφορούν συνολικά την κοινωνική πολιτική, την υγεία, την παιδεία και το μεταναστευτικό. Αυτό έγινε γιατί η ΝΔ από πλευράς Λαϊκού Κόμματος, μαζί με αντιευρωπαϊκές, ακροδεξιές δυνάμεις, εισήγαγαν στο ψήφισμα τροπολογία για τη χρηματοδότηση υποδομών στο μεταναστευτικό. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των άλλων πολιτικών ομάδων, με αποτέλεσμα να καταψηφιστεί το σύνολο του ψηφίσματος. Αν αυτό είναι για τη ΝΔ λόγος πανηγυρισμού για εμάς είναι αδιανόητο».