Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Κασσελάκης βρίσκονται στην τελική ευθεία για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, με την πρώτη να παρουσιάζει το απόγευμα της Πέμπτης ως στόχο της να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει μια πολύ ενωτική πορεία την επόμενη ημέρα με την προϋπόθεση ότι θα συζητάμε πολιτικά, εγώ επιμένω στο πολιτικό περιεχόμενο» τόνισε η υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ κατηγόρησε τον κ. Κασσελάκη ότι δεν καταδίκασε τα συκοφαντικά δημοσιεύματα εναντίον της και πως «άλλα έλεγε στην αρχή». Στάθηκε μάλιστα στο ότι εκείνος «αρθρογραφούσε στον Εθνικό Κήρυκα και έγραφε για τον Αλέξη Τσίπρα, μιλούσε για τον Τραμπ και έκανε παραλληλισμούς».

«Αναμφίβολο» έκρινε το επικοινωνιακό χάρισμα του συνυποψηφίου της αλλά παραδέχτηκε πως «η δική του συμμετοχή βοήθησε στην αύξηση του ενδιαφέροντος είναι δεδομένο», ενώ όπως σχολίασε στον ΑΝΤ1 «πρέπει να κοιτάμε το περιεχόμενο, τις πολιτικές θέσεις, τις οργανωτικές θέσεις και να μιλάμε επ’ αυτών».

Αιχμές άφησε αναφορικά με τον πολιτικό λόγο του κ. Κασσελάκη, ισχυριζόμενη ότι στην περίπτωσή του δεν έχουμε ακούσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο. «Εγώ κατεβαίνω ως υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με σκοπό ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση και εγώ να είμαι η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της χώρας» περιέγραψε και συμπλήρωσε, λέγοντας πως «δεν αρκούν κάποιες ατάκες ή κάποιες δηλώσεις, αλλά «χρειάζεται ένα πολιτικό σχέδιο».

Πάντως, ως προς την ερμηνεία που δίνει στο εκλογικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, υποστήριξε πως είναι προφανές ότι «τα μέλη μας, οι ψηφοφόροι μας είχαν έντονη την ανάγκη για αλλαγή».

Παράλληλα, ερωτηθείσα για την επόμενη ημέρα του κόμματος, η κ. Αχτσιόγλου εξήγησε πως «η ενότητα είναι ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής. Το ερώτημα της ενότητας δεν βαραίνει εμένα. Το βάρος της απόδειξης δεν είναι στην από την εδώ πλευρά».

Για τη σχέση της με τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε πως ήταν μια «σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης και αμοιβαίας συνεργασίας», θυμίζοντας ότι παραμονές των εθνικών εκλογών τον πλαισίωνε στην κεντρική εκδήλωση του κόμματος με τους Αλέξη Χαρίτση, Διονύση Τεμπονέρα και Ευκλείδη Τσακαλώτο. Σχετικά με τα σενάρια «υπονόμευσης» σχολίασε ότι «στο τέλος τέλος προσβάλλουν και τον ίδιο τον πρώην Πρωθυπουργό» αυτοί που τα διακινούν.

«Έχω το πολιτικό σχέδιο, την εμπειρία, τον τρόπο δουλειάς»

Για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ως αναγκαίο το να απευθυνθεί στο μέγιστο δυνατό ακροατήριο, από την Αριστερά μέχρι το Προοδευτικό Κέντρο, ενώ απάντησε και σε όσους την περιγράφουν ως «ξύλινη», λέγοντας πως «βλέπω την ανάγκη οι πολίτες να γνωρίζουν τους πολιτικούς λίγο περισσότερο», αλλά «έχω συνέχεια μέσα μου μια αίσθηση ευθύνης. Αυτήν την αίσθηση ευθύνης ίσως να εκπέμπει αυτή η αίσθηση σοβαρότητας»

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι θα αξιοποιήσει τον Στέφανο Κασσελάκη σε περίπτωση εκλογής της στην Προεδρία του κόμματος, σημειώνοντας ακόμη πως θα έπρεπε να καταδικάσει απερίφραστα τις επιθέσεις που δέχτηκε, καθώς «το θεωρώ υποχρέωσή του», όπως είπε.

Στο ερώτημα γιατί οι φίλοι και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να την επιλέξουν για Πρόεδρο την Κυριακή, «έχω το πολιτικό σχέδιο, την εμπειρία, τον τρόπο δουλειάς» τόνισε, καταλήγοντας πως «η πολιτική μετράει, η ουσία της πολιτικής μετράει» και «όχι να εμπιστευόμαστε στα τυφλά ότι μπορούν να τα καταφέρουν».

Στην ερώτηση αν μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «φυσικά και μπορώ για αυτό είμαι υποψήφια», ανέφερε.