Ακόμα μια δημοσκοπήση κοινοποιήθηκε, την Πέμπτη (16/03), και η διαφορά Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. φτάνει τις 4 ποσοστιαίες μονάδες μετά και την εθνική τραγωδία στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η Ν.Δ. καταγράφει απώλειες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην παράσταση νίκης, ενώ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κρατά σταθερά την πρωτιά στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για το αξίωμα, αλλά με 35 μονάδες έναντι 38 στην προηγούμενη δημοσκόπηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα, να παραμένει σταθερός στο 27%, χωρίς να καταγράφει άνοδο, αλλά ούτε και απώλειες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Ν.Δ. εξακολουθεί να προηγείται στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων) με 4 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ..

Αναλυτικά, η Ν.Δ. είναι πρώτη με ποσοστό 30% έναντι 26% της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 10%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3,5%, η Εθνική Δημιουργία με 1%, το Εθνικό Κόμμα Ελληνες με 3,5%, ενώ στο 13% βρίσκεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι πολίτες εξακολουθούν να προτιμούν, σε ποσοστό 37% μια αυτοδύναμη κυβέρνηση Ν.Δ.  ή με βασικό κορμό τη Ν.Δ. (ποσοστά 27% και 10%, αντίστοιχα). Αντίστοιχα, το 30% των πολιτών προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ή με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. (ποσοστά 14% και 16%, αντίστοιχα). Μόλις των 6% θα προτιμούσε μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού (με συμμετοχή Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και άλλων).

Ποιος ευθύνεται για το δυστύχημα στα Τέμπη

Το 51% των πολιτών που ερωτήθηκαν στη δημοσκόπηση, πιστεύουν ότι η πολιτική ευθύνη για την κατάσταση στους σιδηροδρόμους βαρύνει διαχρονικά τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Ειδικότερα, στην ερώτηση ποια κυβέρνηση έχει τη μεγαλύτερη πολιτική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση των σιδηροδρόμων, το 28% απαντά η Ν.Δ., το 4% η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ενώ το 12% απαντά και η δύο. Το 5% επιλέγει το «Δεν Ξέρω / Δεν Απαντώ».