Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσουν από το ίδιο βήμα, σηματοδοτώντας τη συνέχεια της κεντροδεξιάς παράταξης και τον σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό της, που την καθιστά πυλώνα σταθερότητας για τη χώρα.

ΝΔ: Μήνυμα συστράτευσης

Η παρουσία του νυν και των δύο πρώην προέδρων του κόμματος και πρωθυπουργών στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα συστράτευσης όλων στη Νέα Δημοκρατία για τη μάχη των εκλογών και τη νίκη στις 21 Μαΐου.

Η εκδήλωση αποτελεί, σύμφωνα με κομματικά στελέχη, την ευκαιρία να αναδειχθεί η δυναμική που έχει διαμορφώσει το κυβερνών κόμμα στην τελική ευθεία πριν τις κάλπες, καθώς και η ενότητα που υπάρχει στο εσωτερικό της για την επίτευξη μιας καθαρής νίκης, που θα αποτελέσει πρόδρομο για την επίτευξη της αυτοδυναμίας.

Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, παρά το κλίμα που είχε διαμορφωθεί από διάφορες πλευρές μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης των παρακολουθήσεων, στηρίζουν την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανανέωση της λαϊκής εντολής και τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Η μετρημένη δήλωση του κ. Καραμανλή για την αποχώρησή του από την ενεργό πολιτική σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου και η συνάντηση που είχαν προ ημερών στην Καλαμάτα Αντώνης Σαμαράς και Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του πρωθυπουργού στη Μεσσηνία μαρτυρούν την κοινή προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι για την επίτευξη αυτού του στόχου.


«Μια γροθιά» Μητσοτάκης, Καραμανλής και Σαμαράς

Ο κ. Καραμανλής στις 17 Μαΐου αναμένεται να κάνει και δήλωση στήριξης του κόμματος και του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο κ. Σαμαράς ηγείται του γαλάζιου ψηφοδελτίου στη Μεσσηνία.

Κατά τις τοποθετήσεις τους απόψε αναμένεται να εκπέμψουν ένα καθαρό μήνυμα στήριξης και να εκφράσουν τη βεβαιότητά τους ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, διασφαλίζοντας την πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου της εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με μήνυμα της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ προσκλήσεις έχουν σταλεί στους πρέσβεις των 26 κρατών-μελών της Ε.Ε.

Το «παρών» αναμένεται να δώσουν οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών της ΝΔ Πέτρος Μολυβιάτης και Ντόρα Μπακογιάννη, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και οι πρώην επίτροποι Σταύρος Δήμας και Δημήτρης Αβραμόπουλος.