Δική του ηλεκτρονική πλατφόρμα καταχώρησης των εκλογικών αποτελεσμάτων δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ενόψει των εθνικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, σε μια προσπάθεια να καταγράψει σε σχεδόν πραγματικό χρόνο όλα τα εκλογικά αποτελέσματα, επιστρατεύοντας για το πρωτόγνωρο αυτό πολιτικό εγχείρημα, χιλιάδες εκλογικούς αντιπροσώπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 22.000 επόπτες και εκλογικοί αντιπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκονται επί ποδός την Κυριακή στα 21.198 εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια, προκειμένου να αντιστοιχηθούν με τις ισάριθμες κάλπες, ώστε να καταγράψουν με το πέρας της καταμέτρησης τα εκλογικά αποτελέσματα ανά τμήμα και να τα στείλουν απευθείας (με email ή tablet) στην ψηφιακής πλατφόρμα καταχώρησης εκλογικών αποτελεσμάτων της Κουμουνδούρου.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για πρώτη φορά, θα καλύψει με την παρουσία εκλογικών αντιπροσώπων του κόμματος, όλα τα εκλογικά τμήματα της επικράτειας.

Ταυτόχρονα, αξιοποιώντας την τεχνολογία, δημιούργησε και ενεργοποιεί, έναν μηχανισμό συλλογής και έγκαιρης καταγραφής και επαλήθευσης των αποτελεσμάτων, από κάθε εκλογικό τμήμα σε ολόκληρη τη χώρα».

Επικεφαλής της ομάδας εργασίας είναι ο Κώστας Πουλάκης, ο «εκλογολόγος» της Κουμουνδούρου, ενώ πλαισιώνεται από μια 15μελή ομάδα νέων παιδιών, μηχανικών υπολογιστών και επιστημόνων της Πληροφορικής που υποστηρίζουν το σύστημα.

Σημειωτέον ότι ο κ. Πουλάκης έχει διαχρονικά -και ακόμα περισσότερο αυτό το διάστημα- την ευθύνη για τις ποιοτικές έρευνες που διενεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά και για τα Focus Groups, στα οποία συγκαταλέγονται κυρίως αναποφάσιστοι, νεολαίοι και γυναίκες.