«Δεν συμβιβάζομαι με το ποσοστό που πήραμε», είπε χθες στην Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτή η ατάκα αποτυπώνει πλήρως τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσει την εκστρατεία της ο τέως πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Στόχος να πιάσει… ταβάνι η συσπείρωση μια και τα πρώτα στοιχεία δημοσκοπήσεων που φτάνουν στην Πειραιώς επιβεβαιώνουν ότι ΝΙΚΗ και Πλεύση Ελευθερίας διεκδικούν με πολύ σοβαρές αξιώσεις την είσοδό τους στη Βουλή. Κι αν συμβεί κάτι τέτοιο, να φτάσει δηλαδή η Βουλή να φιλοξενεί επτά κόμματα, απομακρύνεται αρκετά το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας.

«Επειδή βρισκόμαστε μπροστά σε μία παράξενη κατάσταση, όπου μπορεί στην επόμενη Βουλή να μπουν περισσότερα κόμματα, αυτό -για όσους δεν γνωρίζετε καλά την αριθμητική του εκλογικού νόμου- σημαίνει ότι ο πήχης της αυτοδυναμίας αυξάνεται. Σημαίνει ότι χρειαζόμαστε να πετύχουμε ένα υψηλό ποσοστό για να έχουμε σίγουρα μία ισχυρή κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά και ο ίδιος ο Μητσοτάκης, ζητώντας εκ νέου ισχυρή εντολή.

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν λοιπόν, μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή της ΝΔ να στείλει πρωτοκλασσάτα στελέχη σε περιφέρειες όπου η ΝΙΚΗ καταγράφει υψηλά ποσοστά, όπως και η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επισκεφτεί το Άγιο Όρος.

«Γαλάζιος» συναγερμός με στόχο την αυτοδυναμία

«Η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι άδεια» τονίζει σε κάθε ευκαιρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν μαζικά να δώσουν την αυτοδυναμία αλλά και την εντολή σταθερής διακυβέρνησης στη Νέα Δημοκρατία.

Τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου αναλύονται διεξοδικά από τα «γαλάζια» στελέχη και με βάση αυτή οργανώθηκαν οι περιοδείες και οι επισκέψεις του προέδρου του κόμματος αλλά και των στελεχών, εκλεγμένων και μη.

Σαφείς προειδοποιήσεις στα κομματικά στελέχη

Η τελευταία κατηγορία μάλιστα είναι αυτή που προκαλεί ανησυχία, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβάται πως θα υπάρξουν φαινόμενα αδιαφορίας από πολιτευτές που δεν έχουν καμία ελπίδα εκλογής στις 25 Ιουνίου με βάση τη λίστα του κόμματος.

«Βάλαμε στολή εργασίας γι’αυτό που έρχεται. Ένα μεγάλο ευχαριστώ γι’ αυτό που πετύχαμε. Ξεπέρασε τις προσδοκίες κάποιων αλλά εγώ ήμουν σίγουρος για τη δουλειά που κάναμε» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στα στελέχη του κόμματος το απόγευμα της Κυριακής, λίγο πριν την ορκωοσία της «Βουλής των δύο ημερών».

Και πρόσθεσε: «Ο αγώνας δεν τελείωσε, δεν υπάρχει καν πρώτος γύρος, όλα ξεκινούν και πάλι από την αρχή. Θέλω να σας ζητήσω τον αγώνα να τον δώσουμε όλοι και όλες μαζί για να εξασφαλίσουμε κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Με δεδομένο πως οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με λίστα το μήνυμα που εκπέμπεται είναι πως δεν πρέπει να πέσουν οι ρυθμοί και να υπάρξει εφησυχασμός στους υποψηφίους. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει… προειδοποιήσει πως «αν νομίζουν κάποια στελέχη μας ότι έβγαλαν την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό τους εκλεγόμενοι πολύ καλά με σταυρό και τώρα μπορούν να κάτσουν να απολαύσουν την εκλογική τους νίκη και να μην συνταχθούν με το συλλογικό αγώνα, θα τους περιμένει μια πολύ μεγάλη απογοήτευση μετά τις εκλογές, εφόσον μας εμπιστευτούν οι Έλληνες πολίτες».