Δηλώσεις έκανε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φερχάτ Οζγκιούρ που βρέθηκε στο στόχαστρο για δηλώσεις του περί τουρκικής μειονότητας. Ο βουλευτής πλέον του κόμματος δεν τοποθετήθηκε με σαφήνεια για όσα του καταλόγισαν. Αναλυτικά είπε:

«Η ήττα που καταγράψαμε μας ωθεί να αναδιοργανώσουμε τις δυνάμεις μας για να φέρουμε ξανά το ΣΥΡΙΖΑ εκεί που του αρμόζει. Είναι ένα κόμμα που έχει καταφέρει πολλά στους κοινωνικούς αγώνες και θα φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα για να βγούμε ξανά νικητές».

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων για το θέμα σχετικά με δηλώσεις του περί τουρκικής μειονότητας, απέφυγε να τοποθετηθεί με σαφήνεια:

«Καταρχήν σας ευχαριστώ εσάς τους δημοσιογράφους επειδή επιμείνατε με πολλούς τρόπους να έρθετε σε επαφή με εμένα και το κόμμα. Συνάμα να μας δικαιολογήσετε και να δείξετε κατανόηση γιατί είχαμε έναν αγώνα. Ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου δεν μπορούσα να σας μιλήσω. Το αποτέλεσμα της Ροδόπης φανερώνει πολλά όσον αφορά την προοπτική που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την περιοχή. Το κόμμα έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις Να μείνετε στο αποτέλεσμα της βραδιάς».