Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος εφ’ όλης της ύλης στην πολιτική που σκοπεύει να εφαρμόσει τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό, μια και η ατζέντα σε σχέση με τα εξοπλιστικά και την Τουρκία απασχόλησε μεγάλο μέρος της συζήτησης.

«Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι το αποτέλεσμα έχει προεξοφληθεί», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός ενώ επισήμανε ότι σκοπός του μέχρι την τελευταία μέρα είναι να πείσει τους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη.

Η κάλπη είναι άδεια, το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου δεν προσμετράται, πρέπει να την ξαναγεμίσουν οι κάλπες, επέμεινε ζητώντας να πάνε όλοι οι πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαιώμα. «Λυπάμαι που χρειάζεται πάλι αυτό και λυπάμαι που μπορεί να έχουμε μια Βουλή που μόνο πολυφωνική δεν θα είναι. Κάποιοι πήγαν να μας πείσουν ότι είναι οι μοναδικοί πατριώτες», είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση δε με τα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ δήλωσε πως «κάποιοι δοξάζονται κρυπτόμενοι».

Σε σχέση με τον τομέα της υγείας, παρατήρησε πως «υπήρξαν διοικητές νοσοκομείων που δεν ήταν στο ύψος των περιστάσεων. Η διασφάλιση της ποιότητας της Υγείας είναι στοίχημα και να ξέρει ο πολίτης ότι θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί. Αν χρειαστεί να αγοράσουμε υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα ώστε ο πολίτης να έχει δωρεάν υπηρεσίες. Θα μισθώσουμε και υπηρεσίες ελικοπτέρων για μπορέσουν να γίνουν διακομιδές από όλη την Ελλάδα. Θα μισθώσουμε αυτές τις υπηρεσίες από το εξωτερικό, γιατί δεν υπάρχει η υπηρεσία αυτή στο εσωτερικό και δεν είναι απλό. Στην Υγεία θα γίνουν 10.000 νέες προσλήψεις. Αυτή είναι η δέσμευσή μας. Τέσσερα χρόνια αυτά που είπαμε τα κάναμε».

Σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ο Μητσοτάκης στάθηκε στο γεγονός ότι μειώνεται η ανεργία ως αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόστηκε επί των ημερών του, ενώ δήλωσε ως εξής:

«Έχουμε προβλέψει 500 εκατ. ευρώ. Αυτομάτως θα γίνουν οι αυξήσεις. Πρώτη προτεραιότητα να στηρίξουμε τους δημόσιους υπαλλήλους με παιδιά. Το 25% στον ιδιωτικό τομέα είναι εκτίμησή μας. Ήδη έχουμε μια μέση αύξηση στα 1.200 ευρώ, η ανεργία πέφτει, στην Ελλάδα γίνονται πλέον πολλές νέες επενδύσεις».

Για την μειονότητα της Θράκης, υποστήριξε ότι ανεξαρτήτως αν θα ψηφίσουν ΝΔ ή όχι έχει πρόγραμμα στήριξης για τους κατοίκους των περιοχών αυτών και σε σχέση με τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή τόνισε ότι δεν παίρνουν αποστάσεις από την τουρκική μειονότητα σκοπίμως.

Σε σχέση με τον Ερντογάν θεωρεί ότι έρχεται περίοδος ηρεμίας όπως τους τελευταίους μήνες χωρίς προκλήσεις με τη στάση που διαλέγει αυτόν τον καιρό ο Ερντογάν, παρόλο που το βασικό ζήτημα των θαλασσιών ζωνών δεν έχει συμφωνηθεί από τα δύο μέρη όπως τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι είναι νωπό το θέμα της Κύπρου ώστε να επιτρέπει συζητήσεις αποστρατικοποιήσεων και ανάλογων αιτημάτων που θεωρεί παράλογα από πλευράς Τουρκίας.

Ρωτήθηκε για το τι κέρδισε από την δεύτερη προεκλογική περίοδο, για το Tik Tok και τις πανελλαδικές ομιλίες του, όπου τόνισε ότι φροντίζει να καταγράφει προβλήματα. Έφερε ως παράδειγμα την Πάτμο που υπήρχε ζήτημα με ένα γήπεδο, το οποίο και έλυσε άμεσα με μια ιδιωτική χορηγία, υπογράμμισε.

Τα κοινωνικά δίκτυα τον βοήθησαν να γεφυρώσει την εικόνα που βγάζει προς τα έξω με τον πραγματικό του χαρακτήρα, όπως ανέφερε μια και είναι το μόνο μέσο που η νέα γενιά παρακολουθεί, διότι ο παραδοσιακός Τύπος δεν έχει την ίδια πέραση. Παραδέχτηκε δε, ότι έχει ένα συγκεκριμένο επιτελείο που χειρίζεται την εικόνα που προβάλλεται και στο Tik Tok, που είναι ένα από τα πιο ισχυρά μέσα για να προβάλλει την δουλειά του χωρίς φίλτρο, βάσει όσων απάντησε.

Η σύγκλιση των εισοδημάτων και η μείωση των ανισοτήτων είναι όπως απάντησε οι δύο βασικοί πυλώνες στους οποίους στηρίζεται η πολιτική του κόμματος του, ενώ εστιάζει στην δημόσια παιδεία και στην καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας ή ομάδων που βρίσκονται ακόμα στο περιθώριο.

«Είμαι εδώ για όλους», σημείωσε ο Μητσοτάκης θεωρώντας ότι χρειάζεται σύγκλιση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις την επομένη των εκλογών. «H ενότητα και η σύμπνοια της κοινωνίας είναι απαραίτητη για την πρόοδο», είπε με νόημα σε ερώτηση των δημοσιογράφων.