Την «πρωτιά» έλαβε η Νέα Δημοκρατία στην κατηγορία όσων ψηφοφόρων αποφάσισαν τι θα ψηφίσουν μετά τις πρώτες εκλογές της 21ης Μαΐου με ποσοστό 20,9%, ενώ το κόμμα που έρχεται δεύτερο σε ψήφους είναι οι Σπαρτιάτες με ποσοστό 16,8%, σύμφωνα με την ανάλυση των αποτελεσμάτων του Exit Poll που διενήργησαν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων.

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ακολουθεί με ποσοστό 13,8%, το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 11,3% και το ΚΚΕ με ποσοστό 7,4%.
  • Στη συνέχεια, η Πλεύση Ελευθερίας συγκέντρωσε ποσοστό 6,8%, ακολουθούν το ΜέΡΑ25 και η ΝΙΚΗ με ποσοστό 5,5% και η Ελληνική Λύση με 5,3%.

Ταυτόχρονα, όπως σημειώνει ο διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Κουστένης στην ΕΡΤ, τα τέσσερα πρώτα κόμματα, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, αλλά και η Ελληνική Λύση, που στο σύνολο του εκλογικού σώματος αθροίζουν πάνω από 80%, στους εκλογείς που αποφάσισαν μετά το Μάιο, αθροίζουν λιγότερο από 60%.

Έτσι, πάνω από το 40% αυτής της κατηγορίας κινήθηκε έξω από το κομματικό σύστημα.

κάλπη

«Σπαρτιάτες»: To ποσοστό στις φυλακές Δομοκού όπου κρατείται ο Κασιδιάρης

Ποσοστό 21,2% συγκέντρωσε το κόμμα των «Σπαρτιατών» στις φυλακές Δομοκού, όπου κρατείται ο καταδικασμένος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής και προφυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται πως, το πρώην αρχηγικό μέλος της Χρυσής Αυγής συνεχάρη τους «Σπαρτιάτες» για την είσοδό τους στη Βουλή με μια ανάρτησή του στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την είσοδο του κόμματος στη Βουλή ευχαρίστησε αυτόν που, ο ίδιος αποκάλεσε «καύσιμο», σημειώνοντας:

«Θέλω να ευχαριστήσω και τον Ηλία Κασιδιάρη για την βοήθεια που μας έδωσε. Ήταν το καύσιμο που μας έδωσε την ώθηση να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα».