Τις διορθωτικές αλλαγές που αποφάσισε χθες η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξειδίκευσε το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, το οποίο συνεδρίασε απόψε.

Βασικός κορμός των αλλαγών του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημιουργία μίας «Δύναμης Κρούσης» που θα αποτελείται από νέα πρόσωπα τα οποία απέδειξαν στις πρόσφατες εκλογές είτε ότι διαθέτουν σχέση με την κοινωνία είτε έχουν ισχυρό το τεχνοκρατικό στοιχείο ή πολύ περισσότερο αν συνδυάζουν και τα δύο αυτά στοιχεία. Τα ονόματα πρόκειται να ανακοινωθούν αύριο.

Οι αποφάσεις του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ είναι:

Το γραφείο Τύπου θα ορίζει τις εμφανίσεις στα κανάλια.
Το διευρυμένο Εκτελεστικό Γραφείο (μαζί με τον εκλογικό σχεδιασμό) θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση, είτε με φυσική παρουσία είτε με τηλεδιάσκεψη.
Συγκροτείται, επίσης, οργανωτική επιτροπή εκλογικού αγώνα που θα βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές οργανώσεις, ενώ θα χρεωθούν εκλογικές περιφέρειες με στόχο την επαναπροσέγγιση των ψηφοφόρων που έκαναν άλλη επιλογή στις πρόσφατες εκλογές.

Συγκροτείται, ακόμη μια εκλογική επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από νέα πρόσωπα που θα πλαισιώνουν τον πρόεδρο, Αλέξη Τσίπρα, πρόσωπα με φρεσκάδα, αλλά και με κυβερνητική εμπειρία, όπως και πρόσωπα από το think tank του Αλέξη Τσίπρα, μεταξύ των οποίων ακούγεται ότι θα είναι οι Νίκος Φαραντούρης, Διάνα Βουτυράκου και Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

Ανακοινώσεις, βέβαια, αναμένονται το Σάββατο και τα πάντα είναι ρευστά. Πληροφορίες θέλουν επίσης τους Αλέξη Χαρίτση, Κώστα Ζαχαριάδη, Ρένα Δούρου, Νάσο Ηλιόπουλο, Όλγα Γεροβασίλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Αθηνά Λινού, Έφη Αχτσιόγλου και Πόπη Τσαπανίδου να ηγούνται της επικοινωνιακής αντεπίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συντριβή της 21ης Μαΐου.