Η ΓΓΑΠ διαψεύδει κατηγορηματικά ότι το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής είχε επικοινωνίες μέσα από τη φυλακή μέσω διαδικτύου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «αναφέρονται σε ψευδή περιστατικά, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων».

Συνεχίζοντας, έδωσε λεπτομέρειες για το τι ισχύει για τον έγκλειστο Κασιδιάρη στις φυλακές Δομοκού, αναφέροντας πως η μόνη πρόσβαση που έχει σε τηλέφωνο, είναι με την χρήση καρτοτηλεφώνου μέσω του Καταστήματος.

Συμπληρώνει δε, πως στην περίπτωση του Κασιδιάρη γίνονται συνεχώς «ενδελεχείς έρευνες στον ίδιο και μέσα στο κελί του και δεν έχει βρεθεί ποτέ κινητό τηλέφωνο». Επίσης, σχολιάζει την φωτογραφία του πρώην στελέχους της ΧΑ με το «Νενικήκαμεν» που κυκλοφόρησε διαδικτυακά με αφορμή την παρουσία στη Βουλή του κόμματος «Σπαρτιάτες», σχολιάζοντας πως είναι «προϊόν μοντάζ».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε δηλώσει δημόσια πως τους στηρίζει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Αναλυτικά η απάντηση της ΓΓΑΠ για τον Ηλία Κασιδιάρη

«Η πραγματικότητα, σύμφωνα με την ισχύουσα κατάσταση και την ενημέρωση της διεύθυνσης του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δομοκού, έχει ως εξής:

Η μόνη πρόσβαση του ανωτέρω κρατούμενου σε τηλεφωνική επικοινωνία είναι μέσω της χρήσης του καρτοτηλεφώνου του Καταστήματος, στο οποίο συνομιλεί με συνηγόρους και συγγενείς του, όπως ορίζεται ρητά στο άρθρο 51 του Ν. 2776/1999, που τροποποιήθηκε με το άρθρο 46 του Ν. 4985/2022 του Σωφρονιστικού Κώδικα.

Στον κρατούμενο Ηλία Κασιδιάρη γίνονται αλλεπάλληλες και ενδελεχείς έρευνες από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τόσο στο κελί του, όσο και στον ίδιο και ουδέποτε έχει βρεθεί στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση στο twitter έγινε ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον συνήγορό του την 25/06/2023 και από ώρα 18:00 έως 19:00 και αναρτήθηκε λίγο αργότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα στοιχεία λογαριασμού του.

Η φωτογραφία, που εμπεριέχεται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και διακινείται, είναι προϊόν μοντάζ, αφενός μεν διότι δεν επιτρέπεται η χρήση κινητού τηλεφώνου, ούτε από κρατούμενο, ούτε από υπάλληλο, όπως ορίζει ο Σωφρονιστικός Κώδικας, αφετέρου γιατί ο χώρος που απεικονίζεται δεν αποτελεί χώρο του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δομοκού.

Επομένως, η χρήση της εφαρμογής twitter με τα στοιχεία λογαριασμού του δεν γίνεται από τον εν λόγω κρατούμενο. Παρόλα αυτά έχει παραγγελθεί νέα άμεση πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας (εποπτεύουσα του ΣΚ Δομοκού), όπως γίνεται παγίως σε ανάλογες περιπτώσεις.

Από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει δοθεί σαφής εντολή, κάθε φορά που υπάρχει κίνδυνος να παραβιαστεί κάποιος από τους όρους επικοινωνίας του, που έχει αποφασίσει το συμβούλιο της φυλακής, να διατάζεται πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα, αλλά και νέα παραπομπή του για τέτοιου είδους επικοινωνίες στα πειθαρχικά όργανα του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δομοκού.

Το τελευταίο πειθαρχικό συμβούλιο συνεδρίασε 05/05/2023 παρουσία Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών και αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν υπέπεσε σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα, καθώς δεν παραβίασε τις νόμιμες εντολές του προσωπικού, αλλά και τους όρους που έχει θέσει το συμβούλιο του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δομοκού.

Εν κατακλείδι θα συνιστούσαμε σε όσους ασχολούνται με ζητήματα πού άπτονται της σωφρονιστικής πολιτικής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για αυτά πού διακινούν, να διαθέτουν αποδείξεις για όσα ισχυρίζονται και να γνωρίζουν ότι η Πολιτεία και τα όργανά της εφαρμόζουν για όλους τους κρατουμένους την κείμενη νομοθεσία με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο Κράτος Δικαίου».