Τον διπλό θρίαμβο της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές με διαφορές από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ που ενδεχομένως ούτε στην Πειραιώς να μην περίμεναν, ακολούθησε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι κι αυτό το αντιλήφθηκαν όλοι και πρώτος και καλύτερος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι πυρκαγιές που στέρησαν ανθρώπινες ζωές, κατέκαψαν εκατομμύρια στρέμματα γης και προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημιές σε περιουσίες έδειξαν για ακόμα μία φορά ότι ο κρατικός μηχανισμός χρειάζεται αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

Γι αυτές τις αλλαγές, όχι μόνο στο κομμάτι της πυρόσβεσης και της προστασίας των Δασών, όπου και έχει ήδη προαναγγείλει «κοσμογονία», αλλά γενικά σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του κράτους, θα μιλήσει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

Οι εξαγγελίες του θα αφορούν μεταξύ άλλων την Υγεία και την Παιδεία, όπου αναμένεται να γίνουν πολλές προσλήψεις και παρεμβάσεις, τη Δικαιοσύνη ο εκσυγχρονισμός της οποίας αποτελεί στοίχημα για την κυβέρνηση, αλλά και την αναδιοργάνωση του Δημοσίου, με απώτερο στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει και μια σειρά από μέτρα στήριξης όπως την επέκταση του Market Pass μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο, την ενίσχυση και διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης, την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ σε τομείς όπως οι μεταφορές, η εστίαση και ο πολιτισμός, καθώς και τη βοήθεια μέσω επιδόματος προς τους συνταξιούχους που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς.

Κυριάκος Μητσοτάκης, ΔΕΘ, μέτρα στήριξης

Μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση, τέλος, αποτελεί η όσο το δυνατόν πιο άμεση στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναμένεται να μιλήσει στη ΔΕΘ και για το συγκεκριμένο ζήτημα.