Κλυδωνισμούς προκάλεσε στο ΠΑΣΟΚ μια αναφορά του Ανδρέα Λοβέρδου, με την Χαριλάου Τρικούπη -μέσω διαρροών- να απαντά σε έντονο ύφος στο βουλευτή του κόμματος. Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Λοβέρδος σε συνέντευξή του ουσιαστικά άδειασε τον Ν. Ανδρουλάκη, υπογραμμίζοντας ότι «όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα, για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες».

Παράλληλα, τόνισε ότι   είναι στη “διακριτική ευχέρεια” του κ. Ανδρουλάκη να πει πριν από τις εκλογές ποιον προτείνει για πρωθυπουργό και πρόσθεσε πως «το ΠΑΣΟΚ έχει αρχηγό, άρα όποιος το ψηφίζει, το ψηφίζει για να είναι και ηγέτης της χώρας». Οι αναφορές Λοβέρδου έγιναν με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη Ανδρουλάκη που για μια ακόμη φορά πρότεινε σε περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη ΝΔ πρωθυπουργό άλλο πρόσωπο κι όχι τον Αλ. Τσίπρα ή τον Κ. Μητσοτάκη. 

Υπό αυτό το πρίσμα, η Χαριλάου Τρικούπη σήκωσε το γάντι στον Α. Λοβέρδο υπογραμμίζοντας ότι  είναι «πολιτικά παράδοξο ο Α. Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με  τον Γ. Οικονόμου και τον Α. Σκέρτσο».