Στην κηδεία του υποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη στο Κιλκίς βρίσκονταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, όσο και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, την ώρα που στη Νέα Αγχίαλο η φωτιά έφτασε στις αποθήκες πυρομαχικών.

Οι τεράστιες εκρήξεις συγκλόνισαν την περιοχή και οδήγησαν στην εκκένωση της περιοχής από τους κατοίκους, αλλά και στην εντολή προληπτικής απομάκρυνσης της 111 ΠΜ από τα F-16.Αρχικά έξω στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας υπήρχε μια κινητικότητα, σύμφωνα με το Star.

Όπως μεταδίδει η εν λόγω πηγή, συνεργάτες του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ενημέρωσαν εκείνον για την κατάσταση στη Μαγνησία και στη συνέχεια όταν όλοι βγήκαν από τον ναό μετά την εξόδιο ακολουθία, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος έτρεξε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια.

Η στιγμή έχει καταγραφεί τόσο από τον φωτογραφικό φακό του πρακτορείου Eurokinissi, όσο και από την τηλεοπτική κάμερα του STAR, με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό να φαίνονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι από τα νέα. Στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, ωστόσο, συνέχισαν κανονικά την παρουσία τους στην κηδεία.