Συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, θα έχει ο πρωθυπουργός, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Οι συναντήσεις με Πιερρακάκη και Γεωργιάδη θα γίνουν στις 17:00 και 18:00 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο Τρίτη 4 Ιουλίου στις 10:00 θα επισκεφθεί το υπουργείο Υγείας και την Παρασκευή 7 Ιουλίου θα επισκεφθεί το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το σήμα στους υπουργούς πως πρέπει αμέσως να πιάσουν δουλειά και ο ίδιος ξεκίνησε τις επισκέψεις στα υπουργεία κάνοντας την αρχή με το ΥΠΟΙΚ.

Οι τέσσερις βασικές κατευθύνσεις Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός, ήδη από την περασμένη εβδομάδα, έθεσε στο υπουργικό συμβούλιο τις τέσσερις βασικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης: καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, ένα καλύτερο κράτος, μια καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα.

«Προφανώς, το πρόγραμμά μας είναι πολύ πιο πλούσιο και πολύ πιο ευρύ. Θα αναλυθεί εκτενώς στις προγραμματικές δηλώσεις. Μπροστά σας βρίσκονται ήδη οι γνωστοί μπλε φάκελοι οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν όλες τις προτεραιότητες ανά χαρτοφυλάκιο», είχε τονίσει.

Μάλιστα, είχε αναφερθεί και στο περιεχόμενο των μπλε φακέλων που πήραν στα χέρια τους οι υπουργοί. «Συνολικά σε αυτούς τους μπλε φακέλους συμπεριλαμβάνονται 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και συνολικά 959 επιχειρησιακές δράσεις».

Τα πρώτα νομοσχέδια προς ψήφιση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων τους βασικούς άξονες των νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν, αρχής γενομένης από το πρώτο οικονομικό νομοσχέδιο με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ (για +1.000 ευρώ αφορολόγητο σε οικογένειες με παιδιά, σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος κ.λ.π).

Ψηλά στις κυβερνητικές προτεραιότητες θα βρεθούν η επαναφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο δημόσιο από το Υπερταμείο, ενώ ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του και ως προς την επέκταση των μέτρων όπως το market pass και το Καλάθι του Νοικοκυριού για την ανακούφιση από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.

Από την Πέμπτη 6 Ιουλίου θα αρχίσει η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, όπου ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη της επόμενης τετραετίας, η οποία θα καταλήξει το Σάββατο με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.