Την προεκλογική του εκστρατεία κλείνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ομιλία του, αυτή την ώρα, στην πλατεία Συντάγματος, όπου από νωρίς πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί εκεί. Το παρών δίνουν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, αλλά και πολλά «γαλάζια» στελέχη όπως η Νίκη Κεραμέως, ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Θάνος Πλεύρης, αλλά και η σύζυγος του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Καραμανλής

«Ζητάμε την εντολή του ελληνικού λαού για να πετύχουμε τον στόχο μας για μία αυτοδύναμη Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι θυμάται τις ομιλίες που έδινε ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στην πλατεία Συντάγματος, με τον ίδιο να δίνει το παρών.

«Είμαστε και πάλι στο Σύνταγμα στον χώρο που φιλοξένησε την πρώτη συγκέντρωση της παράταξης από τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά και στον τόπο όπου νεαρός θυμάμαι να μιλάει σε εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Η πλατεία πια δεν χωρίζεται σε πάνω και κάτω είναι μια μοναδική ελεύθερη και δημοκρατική», τόνισε και πρόσθεσε ότι ως βουλευτής Αθηνών νιώθει συγκινημένος και περήφανος. Δήλωσε επίσης περήφανος για την έως τώρα προεκλογική διαδρομή «αλλά κάναμε και πάλι τις δυσκολίες ευκαιρίες».

Ο Κυριάκος Μητσοτακης ζήτησε από όλους προσοχή και έως τις 7 το απόγευμα της Κυριακής είπε ότι «έχουμε σύμμαχο τον ενθουσιασμό μας αλλά και εχθρός μας ο εφησυχασμός». «Πρώτα πάμε στις κάλπες και μετά συνεχίζουμε την ημέρα μας έτσι ώστε καμία ψήφος να μην χαθεί αψήφιστα».

Ομιλία - Μητσοτάκης

«Η πολιτική υπευθυνότητα θα οδηγήσει στην σταθερότητα και με την ώριμη επιλογή κάθε Ελληνίδας και Έλληνα που επιδιώκει την σιγουριά και την προκοπή», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πήχης είναι ψηλά αλλά σας ζητώ όλοι να βάλουμε ένα στοίχημα και να τον ξεπεράσουμε και να πετύχουμε και στο λεκανοπέδιο ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά. Να επαναλάβουμε τον θρίαμβο που πετύχαμε στην Α’ Αθήνας με ρεκόρ ποσοστών.

«Η Ελλάδα θα παραμείνει μπλε και μετά την κάλπη της Κυριακής»

«Όπως το Μάιο, ανατρέψαμε την απλή αναλογική με την κοινή λογική, έτσι και τώρα με την ώριμη επιλογή κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα θα εξασφαλίσουμε την πολιτική σταθερότητα. Ο πήχης είναι ψηλά αλλά σας ζητώ να βάλουμε ένα στοίχημα και να τον ξεπεράσουμε. Να πετύχουμε εδώ στο λεκανοπέδιο ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά. Να κάνουμε και πάλι ρεκόρ ποσοστών και να κάνουμε τη Δυτική Αττική για πρώτη φορά γαλάζια. Όλη η Ελλάδα είναι μπλε και θα παραμείνει μπλε, μετά την κάλπη της Κυριακής».

Αύξηση συντάξεων

«Αυτή η ανοιχτή προοδευτική παράταξη εκπροσωπεί πλέον όλα τα κοινωνικά στρώματα. Πού είναι όλοι αυτοί που μας έλεγαν ότι η ΝΔ είναι πίσω στη νέα γενιά;», διερωτήθηκε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι οι συντάξεις θα εξακολουθούν να αυξάνονται όσο η οικονομία αναπτύσσεται.

Πρόσθεσε ότι οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στο μαύρο, την τοξικότητα και τον διχασμό και επιβράβευσαν την σκληρή δουλειά και κυρίως το αποτέλεσμα. «Μια κυβέρνηση συνεπή στα λόγια και τις πράξεις και ειλικρινή απέναντι στις αστοχίες της. Τα λάθη αντιμετωπίζονται, μόνο όταν εντοπίζονται. Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για να κυβερνήσουμε μαζί όλοι ενωμένοι».

«Οι πολίτες μας ζητούν όλες οι κατακτήσεις να συνεχιστούν και να εδραιωθούν. Οι ψηφοφόροι δεν φυλακίζονται σε ξεπερασμένα ιδεολογικά σύνορα και τεχνητές διαφορές που κάποιοι θέλουν να υψώνουν. Οι πολίτες επιδιώκουν το χειροπιαστό αποτέλεσμα μετά από μια εμπειρία τετραετίας με τη ΝΔ».

Οι 4 στόχοι του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενους στους τέσσερις στόχους είπε ότι πρώτος και αδιαπραγμάτευτος είναι οι καλύτεροι μισθοί. Δεσμεύομαι ότι θα αυξήσουμε τους μισθούς και θα πετύχουμε τον στόχο μας. Ο μέσος μισθός θα φτάσει στα 1500 και ο κατώτατος στα 950. Αρχές του 2024 θα έχουμε το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο.

Μητσοτάκης

Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο

«Αρχές του 2024 θα έχουμε το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο που θα ενισχύσει τα οικογενειακά επιδόματα. Οι ετήσιες αυξήσεις στις συντάξεις θα συνεχιστούν, όπως και οι φοροελαφρύνσεις».

  • Δεύτερος στόχος, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η καλή δημόσια και ποιοτική δωρεάν υγεία. Αναφέρθηκε στις 10.000 προσλήψεις στην Υγεία με 1.000 εξ’ αυτών στο ΕΚΑΒ.
  • Ως τρίτο στόχο έθεσε το δίκαιο και κοινωνικά ευαίσθητο κράτος. «Όλοι θα αξιολογούνται και θα επιβραβεύονται οι καλοί για τους στόχους τους οποίους θα επιτυγχάνουν ενώ θα συνεχιστεί η επανάσταση του ψηφιακού κράτους», είπε ακόμα ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σύνταγμα