Ο κ. Μητσοτάκης σκιαγράφησε τις προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας, μίλησε για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας λέγοντας ότι βοήθησε τη δυνατότητα δανεισμού της Ελλάδας με χαμηλότερα επιτόκια, ενώ σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία είναι ιδιαίτερα ανθεκτική και ότι καταγράφει αύξηση της ανάπτυξης.

Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η χώρα προσδοκά επέκταση της τουριστικής περιόδου, ενώ απάντησε και σε ερώτηση για το επεισόδιο με τον Ρίσι Σούνακ. Ηταν ξεκάθαρος ότι δεν θέλει να δοθεί συνέχεια λέγοντας ότι θέλουμε να διατηρήσουμε μια καλή σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Άφησα πίσω μου αυτό το συμβάν» τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ είπε πως δεν έχει μιλήσει με τον κ. Σούνακ μετά το περιστατικό και πως σε κάθε περίπτωση δεν θέλει να δώσει υπερβολικά μεγάλη σημασία σε αυτό που συνέβη.

Σχολίασε ακόμα, ότι δεν επιθυμεί να μιλήσει για κάτι που αφορά την εγχώρια πολιτική σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείου και πως οι σχέσεις με την Ελλάδα και τη Βρετανία έχουν μια μακρά παράδοση.

Αναφέρθηκε επίσης στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης. «Εχουν εγκριθεί σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, σκοπός είναι να μην επιβαρύνουμε αυτός που έχουν ήδη επιβαρυνθεί και για αυτό φροντίζουμε να χρησιμοποιήσουμε την ανάπτυξη για να ελαφρύνουμε τους αδυνάμους». Στην ερώτηση της δημοσιογράφου για αβεβαιότητα στην Ευρώπη ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ισχυρή λαϊκή εντολή

Σε ό,τι αφορά στην πράσινη μετάβαση ο πρωθυπουργός είπε: «Πάρα πολλά θα είναι τα ωφελήματα από την πράσινη μετάβαση στην Ελλάδα, σκοπός μας είναι να αυξήσουμε τις ΑΠΕ για να μειώσουμε το κόστος στην χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά τις μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον ρόλο της ΕΕ. «Η ΕΕ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο. Εμείς είμαστε στην πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής αλλά δεν μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας μόνοι μας. Στην ναυτιλία είμαστε οι ηγέτες και σε καμία περίπτωση δεν θελουμε να υπονομεύσουμε την ανάπτυξη της ναυτιλίας.

Σκοπός μας αλλά και ο τρόπος που μπορούμε να το κάνουμε είναι να δώσουμε τα σωστά κίνητρα και να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία».

Στην ερώτηση για το πώς η Ελλάδα ενώ θέλει να γίνει εξαγωγέας πράσινης ενέργειας κάνει έρευνες για υδρογονάνθρακες ο πρωθυπουργός εξήγησε: «Θέλουμε να αυξήσουμε τη δυναμικότητα παραγωγής πράσινης ενέργειας, να αυξήσουμε την παραγωγή, αλλά ταυτόχρονα θέλουμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας.

Βοηθάμε γειτονικές χώρες να καλύψουν τους στόχους τους. Μέσω της Βόρειας Ελλάδας θελουμε να βοηθήσουμε στη διασφάλιση ενεργειακής ασφάλειας για τις ευρωπαϊκές χώρες, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Σκοπός είναι να επιτύχουμε στις προκλήσεις αλλά και στους στόχους μας», κατέληξε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του.