Την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε το μεσημέρι της Δευτέρας στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξελέγη επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την επικράτησή του στις χθεσινές κάλπες, τον συνεχάρη για τη νίκη του και τον κάλεσε να συναντηθούν τις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «έγινε προσπάθεια το πρωί της Δευτέρας Μητσοτάκης και Κασσελάκης να έχουν επικοινωνία ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό λόγω υποχρεώσεων».

«Να του ευχηθώ καλή δύναμη», τόνισε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη. «Μακάρι η χώρα μας επιτέλους να αποκτήσει αξιόπιστη αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ να εισέλθει στον ρεαλισμό», σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε να φύγει από τη λογική της τοξικότητας που δυστυχώς για χρόνια υπηρετεί το κόμμα στο οποίο εξελέγη πρόεδρος».

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

«Μακάρι η χώρα μας να αποκτήσει σοβαρή και αξιόπιστη Αξιωματική Αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ να εισέλθει σε δρόμο ρεαλισμού. Η αντιπαράθεσή μας θα είναι πολιτική και αναμένουμε τις θέσεις του κ. Κασσελάκη ελπίζοντας να φύγει από τη λογική τοξικότητας. Η προεκλογική συμπόρευσή του με εκφραστές της λογικής του μίσους μάς δημιουργεί αμφιβολίες.

Στο Κοινοβούλιο προτείνονται και ψηφίζονται όλες οι κρίσιμες μεταρρυθμίσεις και η απουσία του κ. Κασσελάκη επί 4 χρόνια συνιστά σοβαρό μειονέκτημα».