📺 Προχθές ήταν η βραδιά Μητσοτάκη, στον Alpha, χθες όμως ήταν του Νίκου Ανδρουλάκη που μίλησε στην ΕΡΤ και έστειλε μηνύματα. Ξεκάθαρα ή όχι, θα φανεί, άπαντα όμως κρίνουν ερμηνειών. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ διεμήνυσε λοιπόν πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει σε συγκυβέρνηση αν δεν πάρει διψήφιο ποσοστό στις εκλογές αλλά κι αυτό ισχύει αφενός για τις πρώτες, δηλαδή του Μαΐου, αφετέρου με επικεφαλής όχι Κυριάκο Μητσοτάκη ή Αλέξη Τσίπρα αλλά, άφησε να εννοηθεί, κοινής αποδοχής.

🛶 Μα όταν ο Ανδρουλάκης αναφέρει κοινής αποδοχής, υπάρχει άλλος από τον μέντορά του Βαγγέλη Βενιζέλο, που και διετέλεσε σκιωδώς συνταγματικός σύμβουλος του Μητσοτάκη και στήριξε ΠΑΣΟΚ και Τσίπρα στην υπόθεση των υποκλοπών; Σε δύο βάρκες τα πόδια του «Μπένι» για να είναι έτοιμος για την επόμενη μέρα.

🦇 Ο ιστός του Βενιζέλου υφαίνεται εδώ και καιρό. Σου λέει, με τον Κυριάκο τα έχω πάει μια χαρά, τον Τσίπρα επίσης τον στήριξα, ο Ανδρουλάκης είναι δικό μου παιδί and here you go που λένε και στο Αμέρικα. Δεν το αναφέρω τυχαία, άνθρωπος του Βενιζέλου είχε ενημερώσει πρόσφατα τον Αμερικανό πρέσβη Τζορτζ Τσούνη επί τούτου, για να διαβιβαστεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού το σενάριο. Αν τον άφησαν στο… διαβάστηκε ή αν του έριξαν πόρτα, θα φανεί.

🤝 Όσο για τη μη συνάντηση (σ.σ. κατά το μη πόλεμος, του αξέχαστου Ανδρέα…) με τον Μητσοτάκη, ο Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι ουδέποτε έλαβε επίσημο αίτημα συνάντησης, άρα το αγνόησε.

🆕 Εν συγκρίσει με τις εκλογές του 2019 απουσιάζει από τον Νότιο Τομέα της Αθήνας για το ΠΑΣΟΚ το όνομα της Φώφης Γεννηματά, η οποία είχε καταλάβει εκεί τη μια έδρα του κινήματος. Στη Χαριλάου Τρικούπη ευελπιστούν και σε δεύτερη καθώς προ 4ετίας είχε μείνει πίσω ακόμη κι από το ΚΚΕ (με 5,72% έναντι 7,13%). Σύμφωνα με μυστικές μετρήσεις, το ΠΑΣΟΚ βγάζει και δεύτερη έδρα εκεί.

3️⃣ Πρώτη επιλαχούσα η νυν βουλεύτρια Τόνια Αντωνίου, που μετά τον θάνατο της Φώφης την είχε αντικαταστήσει στη Βουλή και την άλλη έδρα διεκδικούν ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης και ο πρώην εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης.

🔙 Κοντά στην επιστροφή του στην πολιτική σκηνή, παράλληλα με τη «μεταγραφή» του στο ΠΑΣΟΚ, είναι ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, και πολέμιος πλέον του Αλέξη Τσίπρα, Σταύρος Κοντονής. Μου λένε ότι οι επίσημες ανακοινώσεις δεν αργούν. Και θα είναι, φυσικά, υποψήφιος στη μονοεδρική της Ζακύνθου, εκεί όπου η ΝΔ ήταν πάντως, το 2019, 10 μονάδες μπροστά…

⁉️ Μιας κι έπιασα αρκετά την ΠΑΣΟΚάρα σήμερα, τι έχει συμβεί άραγε με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο; Αφενός έχει τεθεί πλέον εκτός προεδρικού πυρήνα, αφετέρου η πικρία του δεν κρύβεται, ως λένε όσοι τον συναντούν.

👮‍♂️ Police related καλεσμένους έψαχνε για απόψε στις 23:30 στον ΑΝΤ1 ο Νίκος Χατζηνικολάου, με την εκπομπή να ασχολείται με περιστατικά βίας ανηλίκων, δολοφονίες μαφιόζων και την εγκληματικότητα στις γειτονιές. Από τη ΝΔ κάλεσε (ευλόγως) τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, από τον ΣΥΡΙΖΑ την τέως υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ Όλγα Γεροβασίλη, και από το ΠΑΣΟΚ ποιο να βρει; Τον… Μιχάλη Χρυσοχοΐδη; Ε, επέλεξε τον απόστρατο αστυνομικό διευθυντή, ιδρυτή του συνδικαλιστικού κινήματος της ΕΛΑΣ, πρόεδρο των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και υποψήφιο βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ Θανάση Κατερινόπουλο! Μετά τη Νικολούλη και την Κουτσελίνη, βρήκε νέο βήμα…

🔚 Παραμαζεύτηκαν υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Καρδίτσα και η υποψήφια βουλευτής Παναγιώτα Βράντζα γνωστοποίησε την απόσυρσή της από τις αρχαιρεσίες. Στην περιοχή κατεβαίνουν με το κόμμα οι Χρυσούλα Κατσαβριά, Κώστας Αγόρης, Γιώργος Βαϊόπουλος, Νίκος Μιχαλάκης και Αγγελική Τεντολούρη αλλά όχι οι νυν εκλεγμένος Σπύρος Λάππας, που αποσύρεται μετά από δύο θητείες στο Κοινοβούλιο. Η Βράντζα έδειχνε από τα φαβορί, πλέον ο εκλεκτός του κόμματος είναι ο άλλοτε συνεργάτης του Νίκου Παππά στο υπουργείο, Αγόρης.

🇫🇷 Στο Παρίσι θα βρίσκεται από σήμερα ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, όπου θα συναντηθεί με Έλληνες μετανάστες και θα συμμετέχει στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις των γαλλικών συνδικάτων ενάντια στα μέτρα για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις, που προωθεί η γαλλική κυβέρνηση.

🇨🇭 Ας λένε άλλα δημόσια, οι οικονομικοί παράγοντες της κυβέρνησης αλλά και top επιχειρηματίες της χώρας παρακολουθούν με τον δέοντα προβληματισμό τις διεθνείς εξελίξεις. Το deal διάσωσης της Credit Suisse, ως εκτιμούν off the record, ίσως αναχαιτίσει αλλά δεν θα αναστρέψει την πτωτική τάση των αγορών για το επόμενο διάστημα. Το σημαντικό, που αναγνωρίζουν άπαντες, είναι πάντως ότι αποφεύχθηκε μια νέα Lehman Brothers αλλά η ανησυχία συνεχίζει – σε παγκόσμιο επίπεδο.

🇸🇦 Ανέφερα τη Lehman Brothers και τι θυμήθηκα; Μόλις λίγα 24ωρα πριν την κατάρρευση της Credit Suisse ο πρόεδρος της CS, Alex Lehman, δήλωνε από την Σαουδική Αραβία ότι η CS είναι υγιής. Οι Σαουδάραβες μέτοχοι έχασαν εκείνην την αποφράδα Κυριακή περίπου 1 δισ. δολάρια!

🪙 Επιτεύχθηκε εντέλει η συμφωνία για την είσοδο του επιχειρηματικού σχήματος των Αλέξανδρου Εξάρχου, Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη στην Attica Bank. Οι επενδυτές θα τοποθετήσουν πάνω από 60 εκατ. ευρώ, σε μια επένδυση που θα οδηγήσει σε πέμπτο τραπεζικό πυλώνα, μέσα από την ένωση της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας.


Δια την υπογραφήν, Back door

Email: backdoorintro@gmail.com