Ότι θα ακούγαμε από πολιτικό, δη αρχηγό κόμματος, δη του ΚΚΕ, για sugar daddies και sugar girls στη Βουλή, δεν το περιμέναμε. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έγινε viral, με αρνητική χροιά αυτή τη φορά, γιατί ανέφερε πως τα δίδακτρα των μη κρατικών πανεπιστημίων θα οδηγήσουν αρκετές κοπέλες στο να αναζητήσουν «χορηγούς» για να αντεπεξέλθουν, είτε μέσω Onlyfans είτε όχι. Αυτό το τελευταίο δεν το είπε, αλλά εννοούσε σίγουρα κι αυτό.

Πολύ γρήγορα έπεσαν να τον φάνε από τα γραφεία Τύπου των άλλων κομμάτων και να μιλήσουν για σεξισμό.

Η αλήθεια είναι ότι μετά την στάση του ΚΚΕ στην ψηφοφορία για τον γάμο και τεχκνοθεσία των γκέι, το να υπήρχε και μια σεξιστική τοποθέτηση, θα έδενε το γλυκό και θα έκανε το ΚΚΕ να ψάχνεται για το αν θα μπει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές.

Είπε όμως κάτι σεξιστικό όντως ο Δημήτρης Κουτσούμπας; Ας είμαστε ειλικρινείς, τα άλλα κόμματα έψαχναν αφορμή για να επιδείξουν πως καταπολεμούν τον σεξισμό, αλλά η τοποθέτηση του κ. Κουτσούμπα ούτε ψέμα εμπεριείχε, ούτε κάποιον καταγγελτικό λόγο ή υποτίμηση.

Από πότε η αλήθεια είναι σεξισμός; Δεν υπάρχουν κοπέλες τη σήμερον ημέρα που διαφημίζουν μόνες τους στα social media ότι ψάχνουν για sugar daddy; Τα προφίλ που εμφανίζει ο αλγόριθμος σωρηδόν, ειδικά στο Threads, τι ακριβώς είναι; Επιστημονική φαντασία; Ψεύτικα προφίλ; Τόσα βίντεο με κοπέλες να κάνουν αναπαράσταση σεξουαλικών πράξεων και να έχουν λεζάντες του στυλ «Όταν βλέπεις τον 50άρη φίλο του πατέρα του και θες αυτοκίνητο δώρο», από πού προέρχονται;

Κανείς στα κόμματα δε γνωρίζει για το Onlyfans; Ο Κουτσούμπας μόνο το ξέρει;

Δεν ξέρουμε αν είναι τα δίδακτρα σε μη κρατικά πανεπιστήμια που οδηγούν αρκετές κοπέλες σε κάτι τέτοιο, αλλά το να δείχνεις απλά αυτό που υπάρχει, δε σε κάνει σεξιστή. Μπορεί να είναι αδόκιμο πολιτικό επιχείρημα αυτό από τον κ. Κουτσούμπα ή ίσως να εννοούν κάποιοι πως είναι σεξιστικό να υποστηρίζει πως οι κοπέλες που το κάνουν αυτό, το κάνουν για να πληρώσουν τα δίδακτρα και μόνο. Δεν αντιλαμβανόμαστε το πώς αυτό που είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενέχει δόση σεξισμού.

Ο Κουτσούμπας και τα κορίτσια που «ψάχνουν για sugar daddies»: Πού είδαν σεξισμό τα υπόλοιπα κόμματα;
Τρίτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου “Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων”, Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Δόση λαϊκισμού μπορεί. Σεξισμού, δυσκολάκι. Λίγο να γνωρίζει κάποιος τι συμβαίνει, ξέρει πως υπάρχει μια βιομηχανία αγοραπωλησίας γυμνού περιεχομένου κοριτσιών που γίνεται είτε μέσω Onlyfans είτε σε άλλες πλατφόρμες. Ή μπορεί να μην είναι καν γυμνό και να είναι το digital girlfriend experience. Και σε πολλές περιπτώσεις, οι κοπέλες που φαίνονται στη φωτογραφία ή το βίντεο, δεν διαχειρίζονται καν το προφίλ τους. Απλώς στέλνουν το υλικό και υπάρχουν μάνατζερ που παίρνουν ποσοστά.

Αν στα υπόλοιπα κόμματα και στην κοινωνία γενικά δεν γνωρίζουν κάτι – που μια χαρά το γνωρίζουν, απλά έψαχναν αφορμή – δεν τους φταίει ο Κουτσούμπας που απλώς επισημαίνει κάτι υπαρκτό. Ο σεξισμός υφίσταται αν υπάρχει υποτιμητικός λόγος προς ένα φύλο, τη γυναίκα εν προκειμένω, ή αν ο Κουτσούμπας ήταν αυτός που εμπορευόταν τις κοπέλες ή τις κακολογούσε γιατί αναζητούν sugar daddy.

Δεν έκανε κάτι τέτοιο στον λόγο του. Διαφωνούμε με την ερμηνεία που δίνει και τον λόγο που χρησιμοποίησε αυτό το επιχείρημα, αλλά δεν ακούσαμε πουθενά στα λόγια του κάτι σεξιστικό. Εκτός κι αν, το ξαναλέμε, έχουμε παραισθήσεις και δεν βλέπουμε κάθε εβδομάδα κι ένα νέο προφίλ με κοπέλα που να λέει εμμέσως ότι αναζητά sugar daddy…