Ο Μουσταφά Κατραντζής, ο μουσουλμάνος υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στη Ροδόπη, απέσυρε την υποψηφιότητά του την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται με όλους τους τρόπους, προφάσεις και δικαιολογίες να ζητήσει από τους μουσουλμάνους υποψήφιους του κόμματός του να ξεκαθαρίσουν ότι δεν θέτουν θέμα «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη.

Μάλιστα, η απόσυρση Κατρατζή ήρθε την ώρα που ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, εμφανίζεται να φωτογραφίζεται μπροστά σε πανό στο οποίο υπάρχει σαφής αναφορά στην «τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης». Η φωτογραφία ελήφθη σε Χάτιμ, τη θρησκευτική εορτή των μουσουλμάνων για την «ενηλικίωση» των παιδιών που έχουν ολοκληρώσει την ανάγνωση και εκμάθηση του Κορανίου, που διοργάνωσε η ψευτομουφτεία.

Όπως γράφει η αποκαλυπτική στήλη Back Door:

«Ο Ζεϊμπέκ είναι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που τον Μάιο, μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, έκανε λόγο για “τουρκική μειονότητα” τονίζοντας επίσης ότι αυτή “αγνοείται” από τις ελληνικές αρχές.

Και όμως ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να μην κάνει τίποτα. Να μη ζητήσει καν από τους υποψήφιους με το κόμμα του Βουλευτές, να αποσαφηνίσουν δημοσίως τη θέση και τη στάση τους σε σχέση με ένα μείζονος, εθνικής σημασίας, θέμα. Αντιθέτως εγκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποστηρίζοντας πως στο φάκελο της ΕΥΠ που του έστειλε γίνεται λόγος και για τον Μουσταφά Κατραντζή».