Προβληματισμός και γκρίνια στη Χαριλάου Τρικούπη για τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπήρξαν στην επιλογή υποψηφίων να ηγηθούν αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια. Τα βέλη παίρνουν και τον Κώστα Σκανδαλίδη που είναι ο επικεφαλής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ο οποίος φέρεται να πρόκρινε την επιλογή να κατέβει αυτόνομο το ΠΑΣΟΚ στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους, με το επιχείρημα πως είναι «καθαρά πολιτική αναμέτρηση», την οποία στο ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνονται ως «μεσοσταθμό» μεταξύ των πρόσφατων εθνικών εκλογών και των ευρωεκλογών της επόμενης χρονιάς.

Όπως γράφει η αποκαλυπτική στήλη Back Door: «Για το ΠΑΣΟΚ είναι ερώτημα τι θα κάνει στο Δήμο Αθηναίων, στη Θεσσαλονίκη φαίνεται να προκρίνεται ο Στέλιος Αγγελούδης, που έχει τη στήριξη του τοπικού ΠΑΣΟΚ δημοσκοπήσεις μάλιστα που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα τον φέρνουν δεύτερο πίσω από τον νυν δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα. Στον Πειραιά, θα στηρίξει εκ νέου τον νυν δήμαρχο, Γιάννη Μώραλη (όπως και η ΝΔ), ενώ για τον δήμο Πατρέων φαίνεται ότι κλειδώνει η υποψηφιότητα του Βασίλη Αϊβαλή, προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου που στηρίζεται όμως και από αρκετά τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την Αθήνα, ο τελευταίος που ακούστηκε είναι ο Χάρης Δούκας, αναπληρωτής καθηγητής στο Μετσόβειο και τομεάρχης περιβάλλοντος».