«Πόλεμος» ξέσπασε, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (05/04), στην οικογένεια του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, άλλοτε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για την απόφασή του να ηγηθεί του κόμματος «Έλληνες» στο οποίο εμπλέκεται ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έχει καταδικασθεί και φυλακισθεί ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Συγκεκριμένα, τα τρία αδέλφια του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, που επίσης έχουν ακολουθήσει τον δρόμο της Νομικής, παίρνουν αποστάσεις από την κίνησή του αυτή και κάνουν λόγο για «την πλήρη αντίθεσή τους», σημειώνοντας πως «οι δημόσια εκπεφρασμένες θέσεις και απόψεις μας δεν έχουν καμία σχέση με τις πρόσφατες πολιτικές πρωτοβουλίες και επιλογές του αδερφού μας».

Πάντως, η τύχη του «Εθνικού Κόμματος – Έλληνες» θα κριθεί στις 5 Μαΐου, όταν ο Άρειος Πάγος θα εγκρίνει τις υποψηφιότητες για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, καθώς ο νόμος που ψηφίστηκε από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απαγορεύει σε πολιτικούς σχηματισμούς να κατέλθουν, εφόσον στις τάξεις τους υπάρχουν στελέχη καταδικασμένα για εγκληματική οργάνωση.

Ολόκληρη η δήλωση των αδελφών του Κανελλόπουλου

«Προς ενημέρωση όλων, σε σχέση με την επιλογή του αδερφού μας, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, που αποτελεί αντικείμενο δημοσιογραφικού σχολιασμού, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα κατωτέρω:

Οι δημοκρατικές μας πεποιθήσεις, τα πιστεύω μας και η μακρόχρονη, θετική και επωφελής, διαδρομή μας στην κοινωνία, είναι γνωστό σε όλους, όσους γνωρίζουν τις δημόσια εκπεφρασμένες θέσεις και απόψεις μας, ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις πρόσφατες πολιτικές πρωτοβουλίες και επιλογές του αδερφού μας.

Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε εμμέσως τις σκέψεις και επιλογές του να δραστηριοποιηθεί πολιτικά με τον τρόπο που αναφέρεται στα πρόσφατα δημοσιεύματα, του γνωστοποιήσαμε ευθέως τις αντιρρήσεις μας, με την ελπίδα αποτροπής του. Όταν οι επιλογές του αυτές δημοσιοποιήθηκαν, αποτελώντας αντικείμενο δημοσιογραφικής ενημέρωσης, εκφράσαμε εκ νέου, με κάθε δυνατό τρόπο, την πλήρη αντίθεσή μας.

Με δεδομένη, όμως, την έκταση που έχουν ήδη λάβει τα σχετικά δημοσιεύματα και για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, είτε εκ πλάνης είτε συνειδητά, ότι ταυτιζόμαστε με επιλογές που είναι αντίθετες προς τα δημοκρατικά μας πιστεύω, οφείλουμε και δια της παρούσης μας να εκκαθαρίσουμε τη θέση μας δημοσίως προς τούτο, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχουμε καμία σχέση με επιλογές που συναντούν τη ρητή μας διαφωνία.

Η αδερφική σχέση δεν επιτρέπει πολιτικές ταυτίσεις, ούτε δικαιολογεί αντίστοιχες κρίσεις και συλλογισμούς.

Αθήνα, 5 Απριλίου 2023

Οι δηλούντες

1. Δημήτριος Κανελλόπουλος, επίτιμος Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.

2. Θεόδωρος Κανελλόπουλος, εν ενεργεία Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.

3. Αθανάσιος Κανελλόπουλος, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο».