Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα και τα παιδιά τους, Κωνσταντίνο, Δάφνη και Σοφία έφθασε το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ορκιστεί πρωθυπουργός.

Ορκωμοσία
Ορκωμοσία

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ορκωμοσία

Στην αίθουσα της ορκωμοσίας παρούσες ήταν οι αδερφές του, Ντόρα Μπακογιάννη, Αλεξάνδρα και Κατερίνα, αλλά και η θεία του Αρτεμισία Λυμπεράκη, αδερφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Παρ’ όλα αυτά, μεταξύ των στιγμιοτύπων, αυτό που ξεχώρισε ήταν η εικόνα της οικογένειας του νέου πρωθυπουργού που θύμισε τη θρυλική φωτογραφία των Beatles στο Abbey Road.

Ορκωμοσία

Η ιδέα για τη φωτογράφιση ανήκει στον Paul Mccartney, ο οποίος είχε κάνει ένα αρχικό σχέδιο με τέσσερα ανθρωπάκια πάνω στη διάβαση, ενώ το θρυλικό πλάνο τραβήχτηκε στις 8 Αυγούστου 1969 στις 11.35 το πρωί από τον Σκοτσέζο φωτογράφο Ian McMillan. Η ώρα επιλέχθηκε ακριβώς για να μην υπάρχουν πολλοί φαν του συγκροτήματος στο σημείο.

Ακουμπώντας σε ένα σκαμπό καταμεσής του δρόμου, όπου η κυκλοφορία είχε διακοπεί από έναν αστυνομικό, ο McMillan τράβηξε έξι στιγμιότυπα από τα οποία χρησιμοποιήθηκε μόνο το πέμπτο: εκείνο όπου τα τέσσερα «Σκαθάρια» περπατούν μαζί. Η συνολική διάρκεια της φωτογράφησης ήταν περίπου δέκα λεπτά.

Ορκωμοσία

Photo credits: Eurokinissi