Την Πέμπτη 6 Ιουλίου θα αρχίσει, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η τριήμερη συζήτηση, στην ολομέλεια της Βουλής, επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά το πέρας της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων, το Σάββατο 8 Ιουλίου, η νέα κυβέρνηση θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, θα έχει πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές, ενώ, την επόμενη ημέρα, Τρίτη, 4 Ιουλίου η ολομέλεια της 20ής Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας θα έχει εκλέξει τον Πρόεδρο (Κωνσταντίνο Τασούλα) και τους αντιπροέδρους του σώματος.

Όπως γράφει η αποκαλυπτική στήλη Back Door:  «…στους οποίους αντιπροέδρους, εκ μέρους ΝΔ, αναμένεται να βρεθούν εκτός ο Νικήτας Κακλαμάνης («πληρώνοντας» ότι είναι καραμανλικός) και ο Χαράλαμπος Αθανασίου. Για τις θέσεις εξετάζονται οι Κώστας Τσιάρας και Γιώργος Γεωργαντάς, τέως υπουργοί που τώρα έμειναν εκτός. Ο Αθανάσιος Μπούρας δείχνει αμετακίνητος στη θέση του τρίτου αντιπροέδρου.

Μετά την ορκωμοσία της νέας Βουλής θα ακολουθήσει ένα σερί νομοθετημάτων ώστε οι εργασίες του σώματος να ολοκληρωθούν μέχρι την 1η Αυγούστου. Διακοπές μόνο για τους βουλευτές, καθώς ο Μητσοτάκης έχει ζητήσει από τους υπουργούς να περάσουν μέρος του Αυγούστου στην Αθήνα…».