❌ Έπρεπε να ψάξω τα αρχεία μου για να δω από πότε είχαμε να δούμε περίπτωση υποψηφίου να βγαίνει εκτός εκλογών λίγα 24ωρα πριν από τις αρχαιρεσίες. Η περίπτωση Γιώργου Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η μόνη. Θυμάστε, άραγε, «σκάνδαλο Πάχτα»; Μια τροπολογία του τότε υπουργού Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Πάχτα, άνοιγε τον δρόμο σε εταιρεία του ομίλου Στέγγου να κατασκευάσει εκτός ρυμοτομικών και δασικών κανονισμών καταλύματα στη Χαλκιδική. Μετά από καταγγελίες του Θεόδωρου Ρουσόπουλου, ο Γιώργος Παπανδρέου διέγραψε τον Πάχτα, αλλά και άλλους βουλευτές που προώθησαν την τροπολογία, 50 μέρες πριν από τις εκλογές.

🗳️ Επειδή ωστόσο τα ψηφοδέλτια έχουν τυπωθεί και ο Κατρούγκαλος θα είναι στη λίστα, το ενδιαφέρον μετατίθεται για το αν θα είναι υποψήφιος στις επαναληπτικές του Ιουλίου (ή Ιουνίου).

😹 Case study, που λένε και στο χωριό μου, η περίπτωση Κατρούγκαλου. Η κορυφή της πυραμίδας ενός ανίκανου να εκμεταλλευτεί την επικαιρότητα ΣΥΡΙΖΑ. Σε όλη, μα όλη, την 4ετία αυτής της κυβέρνησης, κάθε μα κάθε φορά που η ΝΔ σήκωνε ασπίδα σε λάθη, παραλείψεις, γκάφες, ακόμη και κάποια «σκάνδαλα» (σε εισαγωγικά, μέχρι να αποφανθεί -αν αποφανθεί, αν υπάρξει λόγος) η Δικαιοσύνη (τύπου Πάτση, Χειμάρα, υποκλοπών κλπ.), τσουπ, πεταγόταν ένας του ΣΥΡΙΖΑ και τα έκανε… μούτι. Γράφονται λαϊκά, για να καταλαβαινόμαστε.

🤡 Πάνω που η κυβέρνηση προσπαθούσε να απαντήσει στην ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη περί Τεμπών, η οποία διαστρεβλώθηκε από τη μονταζιέρα του ΣΥΡΙΖΑ (βλ. βίντεο) αλλά έκανε τη δουλειά της, ακριβώς σε αυτό το σημείο ο Αδωνις Γεωργιάδης στο Blue Sky διαπίστωσε την γκάφα του του Κατρούγκαλου, τον ρώτησε πέντε φορές αν η φορολόγηση είναι στο πλάνο του ΣΥΡΙΖΑ και ο μεσιέ Κατρουγκάλ απαντούσε διαρκώς θετικά. Απορία πραγματικά, πώς κατόρθωσε ο Αλέξης Τσίπρας να τους μαζέψει όλους αυτούς. Μιλάμε για πολιτικό Δελφινάριο, όχι σοβαρό κόμμα.

🤮 Θα μου πείτε, εδώ μίλησε ο (σιωπηλός στην προεκλογική περίοδο) Παύλος Πολάκης για τον Διονύση Σαββόπουλο χαρακτηρίζοντάς τον ως «θεραπαινίδα του Μητσοτακέικου» και «λίγο, διεφθαρμένο, επαρχιώτη» κλπ. Ποιος, ο… κοσμοπολίτης Πολάκης να μιλάει για τον τεράστιο Σαββόπουλο. Αλήθεια, αυτός γιατί είναι ακόμη στα ψηφοδέλτια;

🔚 Βέβαια ο Τσίπρας δεν αποφάσισε αμέσως την αποπομπή του Κατρούγκαλου. Περίμενε να δει και τις αντιδράσεις και όταν τις είδε, και πήραν μορφή χιονοστιβάδας, επικοινώνησε με τον σύμβουλό του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων και τον ενημέρωσε σε αυστηρό τόνο, χρησιμοποιώντας με έντονη φωνή τη λέξη «τέλος». Κάτι που σημαίνει ότι ο Κατρούγκαλος σύντομα θα τεθεί και εκτός κόμματος.

🗳️ Όχι πως ο Τσίπρας πήγε πίσω, με τη δήλωσή του για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής ενώ ήδη ο καταδικασμένος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλίας Κασιδιάρης έδινε γραμμή στους ακόλουθούς του για «μαύρισμα σε Μητσοτάκη», όχι ψήφο σε ΕΑΝ και Νίκη (ήτοι τα άλλα ακροδεξιά κόμματα), ούτε στην Κωνσταντοπούλου. Το ΚΚΕ δεν το ψηφίζουν αυτοί, άρα απέμειναν ΣΥΡΙΖΑ και Κυριάκος Βελόπουλος.

ΣΥΡΙΖΑ

🔊 Στη γραμμή Κασιδιάρη, ο οποίος έκανε κάλεσμα στο ακροατήριό του να «ψηφίσει κατά συνείδηση και να βάλει οριστικό τέλος» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, και ο χρυσαυγίτης Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης που προέτρεψε τους ακροδεξιούς να ταχθούν υπέρ ΣΥΡΙΖΑ: «…Το μόνο που τιμωρεί τη ΝΔ είναι να το ρίξουμε ΣΥΡΙΖΑ. Οι νεοδημοκράτες γνώριζαν ότι δύσκολα κάποιος δικός μας θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό μας έκλεισαν στη φυλακή και μας απαγόρευσαν και την κάθοδο στις εκλογές» έγραψε.

🗣️ Έμαθα πάντως ότι την οργή (συνεργάτες του μου έλεγαν ότι δεν τον είχαν ξαναδεί έτσι…) του Αλέξη Τσίπρα μαλάκωσε όπως βλέποντας την προσέλευση του κόσμου χθες στο Σύνταγμα. Όντως ήταν μια καλή συγκέντρωση, αντάξια ενός κόμματος που είναι δεύτερη δύναμη στη χώρα. ο αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος Γιώργος Βασιλειάδης ήταν αυτός που κατάφερε να κινητοποιήσει αρκετά μέλη. Και του ΚΚΕ η συγκέντρωση ήταν, από άποψη προσέλευσης, από τις καλύτερες.

🟩 Εκτός από την ακροδεξιά, ο Τσίπρας συνεχίζει την καπηλεία και προς το ΠΑΣΟΚ καθώς επέλεξε την Πάτρα για την τελευταία του ομιλία. Την Αχαΐα, για συμβολικούς λόγους επειδή είναι η πατρίδα της οικογένειας Παπανδρέου με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είπαμε, ο Τσίπρας έκλεψε την Αλλαγή και ο Βελόπουλος την Ελλάδα στους Ελληνες

🤥 «Μπροστά στον Τσίπρα ο Πινόκιο είναι υπόδειγμα φιλαλήθειας». Δεν το λέμε εμείς, η Ζωή Κωνσταντοπούλου το εκστόμισε. Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας φιλοδοξεί να μπει στη Βουλή και έχει υιοθετήσει ισχυρή, αντισυριζέικη ρητορική ενάντια στον άλλοτε κομματικό της σύντροφο.

🔢 Απόψε από αρκετά κανάλια θα βγουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, λογικά δεν πρόλαβαν την ιστορία με τον Κατρούγκαλο αλλά δεν θα μάθουμε κάτι παραπάνω. Τόσο τα τελευταία δεδομένα όσο και οι αποδόσεις από τα στοιχηματικά γραφεία προσφέρουν από τώρα τα αποτελέσματα: άνετη πρωτιά της ΝΔ, διαφορά 5 (ίσως και παραπάνω) μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, παλεύει για το διψήφιο το ΠΑΣΟΚ.

⁉️ Κουίζ. Ποιος, πανίσχυρος μάλιστα, υπουργός μπέρδεψε τα στούντιο χθες κι αντί να πάει σε αυτά του Alpha πήγε σε εκείνα του… Action24;

☕ Ο Κώστας Καραμανλής παραβρέθηκε χθες στη συγκέντρωση της ΝΔ με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Απέφυγε όμως να κάνει την παραμικρή δήλωση. Σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται την Πρώτη Σερρών, όπου θα πιει καφέ στην πλατεία, παρόντος και του εξαδέλφου και τέως υπουργού Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή.

🇪🇺 Τον… έφαγαν τα ταξίδια τον Νίκο Παπανδρέου που ακόμη καλά καλά δεν κάθισε στο Ευρωκοινοβούλιο. Εμφανίστηκε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Θησείο. Έως τώρα το ευρωκοινοβούλιο είχε αίθουσα με το όνομα «Ανδρέας Παπανδρέου», τώρα απέκτησε και ευρωβουλευτή με το όνομα Παπανδρέου…

🍺 Με το κλείσιμο της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων, οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν την ευκαιρία χαλαρής συζήτησης με τους ρεπόρτερ κάθε κόμματος σε ουζερί και μεζεδοπωλεία, ως επιβάλλει η παράδοση. Τσίπρας και Μητσοτάκης θα βρεθούν κάπου στην Αθήνα ωστόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης, που μιλάει απόψε στο Ηράκλειο, θα μείνει εκεί όπου και θα ακολουθήσει το… κέρασμα.

🙋‍♂️ Αυτά. Καλό βόλι την Κυριακή, να έχουμε μια ήρεμη εκλογική διαδικασία κι από βδομάδα ξανά εδώ. Διερευνητικές εντολές, δηλώσεις, Κατρούγκαλοι, ακροδεξιοί, δεν θα βαρεθούμε.


Δια την υπογραφήν, Back door

Email: backdoorintro@gmail.com