🧮 Δύο και σήμερα για τις εκλογές και τα κομπιουτεράκια έχουν πάρει φωτιά στα εκλογικά κέντρα των κομμάτων, ειδικά των τριών πρώτων. Οι στόχοι, προφανείς. Στην Πειραιώς να πλησιάσουν όσο το δυνατόν το 36%, ποσοστό που αποτελεί προίκα αυτοδυναμίας ενόψει 2 Ιουλίου, στην Κουμουνδούρου να βρίσκονται τουλάχιστον στα επίπεδα του ’19 (ήτοι 31,5%) και στη Χαριλάου Τρικούπη πλησίον, και άνω ει δυνατόν, του 11%.

🗳️ Το ποσοστό της Κυριακής των πρώτων δύο όμως είναι αλληλένδετο με τη διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι 3%, θα είναι 6%; Εκεί θα κριθούν όλα, όπως και στο πόσο διψήφιο θα είναι το ΠΑΣΟΚ. Θα κριθούν βέβαια αναφορικά με τις διερευνητικές εντολές που θα ακολουθήσουν, για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

🔴 Τι θα γίνει τότε, ουδείς γνωρίζει. Και το «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» που εκστόμισε τις προάλλες ο Αλέξης Τσίπρας, αποτελεί κατά πάσα βεβαιότητα «διαχείριση ήττας» του ΣΥΡΙΖΑ (και του ιδίου προσωπικά). Άλλωστε αρχικά μιλούσε για πρωτιά και ότι δεν θα είναι επικεφαλής σε κυβέρνηση ηττημένων (το επανέλαβε και χθες, στο Mega), στη συνέχεια αποτάθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη, ακόμη και στο ΚΚΕ, κατόπιν μίλησε για το σενάριο κυβέρνησης ανοχής, μετά ξανά στον Βαρουφάκη και τώρα μιλά για κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Ούτε ο πρόεδρος του Εδεσσαϊκού…

🔚 Είπε όμως κάτι σημαντικό χθες στο Mega ο Τσίπρας μιλώντας verbatim για ανοησίες του γραμματέα του ΜεΡΑ25 στα περί «Δήμητρας». Τον χρέωσε μάλιστα στον Μητσοτάκη λέγοντας ότι είναι το alter ego του σε αυτές τις εκλογές. Κοντολογίς, προοδευτική διακυβέρνηση χωρίς Γιάνη Βαρουφάκη. Τότε με ποιους; Μόνο με το ΠΑΣΟΚ (που δεν θέλει) δεν βγαίνουν τα κουκιά. Ούτε καν στην Έδεσσα…

↗️ Αν η Βουλή δεν είναι εκ νέου εξακομματική, το μόνο που μπορεί να κάψει αυτό το σενάριο είναι η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Όχι όμως για τις προσεχείς εκλογές, αλλά για τις επόμενες – τώρα είναι μάλλον απίθανο το 3% αλλά θα επενδύσει πάνω σε ένα τύπου 2,2%, ας πούμε.

🤡 Δεν καπηλεύεται μόνο ο Τσίπρας το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου μιλώντας για συμβόλαιο Αλλαγής ενώ μιμείται πλέον ξεδιάντροπα και τον τρόπο που μιλούσε ο ηγέτης του κινήματος. Έχουμε λογοκλόπο και στην άκρα Δεξιά. Τον Κυριάκο Βελόπουλο. Πήγε να μου φύγει το τιμόνι, για να είμαι ειλικρινής, βλέποντας το «Η Ελλάδα στους Έλληνες» να έχει γεμίσει τις στάσεις των λεωφορείων στην Αττική. Σοβαρά τώρα;

Βελόπουλος

🤡 Σοβαρά. Και δεν έκλεψε μόνο το ΠΑΣΟΚ ο πωλητής των επιστολών του Ιησού – που ομολογώ ότι κακώς δεν αγόρασα τότε, για τη συλλογή μου. Έκλεψε και τη Νέα Δημοκρατία. Σε αυτή την αλήστου μνήμης (έτσι θα μείνει) αφίσα, αν δεν είδατε πρώτα τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, δεν είστε γνήσιοι Δεξιοί. Πλην του ότι ο Βελόπουλος φύτεψε μαλλιά για να μοιάζει με τον εθνάρχη, κότσαρε και ένα σύνθημα σε… Γραμμική Β. Δεν περιγράφω άλλο, δεν…

☀️ Δεν είναι, ειρήσθω εν παρόδω, κλειδωμένη πάντως η 2α Ιουλίου. Υπάρχει ακόμη ανοιχτή, ως ημερομηνία δεύτερων εκλογών, η 25η Ιουνίου καθώς ό,τι μαθήματα έχουν μείνει από τις πανελλαδικές δεν «πέφτουν» πάνω στο εν λόγω Σαββατοκύριακο. Κρατήστε το.

📺 Επίσης, ως επιβεβαίωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, το πολύ στις 9 το βράδυ της Κυριακής θα είναι έτοιμο το 80% των αποτελεσμάτων των εκλογών. Και μάλιστα πριν από τα μεσάνυχτα θα υπάρχει μία πρώτη εικόνα για τους σταυρούς των υποψηφίων.

🎥 Τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα δεν τους ενώνει το παραμικρό, ακόμη και εκτός πολιτικής. Ως και στην μπάλα, αντίθετοι είναι (Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός). Κι όμως αλίευσα κάτι από τις τελευταίες συνεντεύξεις τους όπου μίλησαν και για τον προσωπικό τους χρόνο: αμφότεροι παρακολούθησαν τη σειρά «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

📺 Η Δόμνα Μιχαηλίδου ακύρωσε τελευταία στιγμή εμφάνιση της στο Attica TV. Αρχικά ενημέρωσε η ομάδα της ότι μπερδεύτηκε με το πρόγραμμα, κατόπιν ενημερώθηκαν στο κανάλι περί αδιαθεσίας. Και λίγες ώρες μετά εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ…

⚖️ Μία εβδομάδα μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, κι αν δεν υπάρξει η αυτοδυναμία (απίθανο) ή συγκυβέρνηση (άγνωστο…), άπαντες και άπασες, υπουργοί και υφυπουργοί, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα υπουργικά γραφεία καθώς ουδείς επιθυμεί να συνεχίσει υπό την υπηρεσιακή κυβέρνηση του Ιωάννη Σαρμά, προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 2ας Ιουλίου. Θα αδειάσει, φυσικά, και το Μαξίμου από όλους πλην… του Πίνατ. Το συμπαθέστατο σκυλάκι, το οποίο στα (καταπληκτικά, ομολογουμένως) βίντεο στο Tik Tok ο πρωθυπουργός αποκαλεί «κομματόσκυλο» λέγεται ότι θα μείνει εκεί για τους επόμενους ενοίκους.

🆕 Το υπουργείο Εξωτερικών θα παραδώσει την έδρα του τελευταίο και, δη, με την έγκριση και αποδοχή όλων των κομμάτων. Κι αυτοί διότι ο Νίκος Δένδιας και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα μεταβούν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για τη διϋπουργική σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχει και κουβέντα με κύριο θέμα την Ουκρανία και, επιστρέφοντας στην Αθήνα, θα παραμείνουν έως τις 28 Μαΐου στο πόστο τους. Εν συνεχεία θα παραδώσουν στους υπηρεσιακούς υπουργούς που θα ορίσει ο μεταβατικός πρωθυπουργός. Για υπηρεσιακός ΥΠΕΞ προορίζεται, έμαθα, ο πρέσβης επί τιμή και σύμβουλος ΔΣ στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Βασίλης Κασκαρέλης και για αντίστοιχος υπουργός Εθνικής Άμυνας ο επίσης πρέσβης επί τιμή Παύλος Αποστολίδης, ο οποίος έχει διατελέσει Διοικητής της ΕΥΠ.


Δια την υπογραφήν, Back door

Email: backdoorintro@gmail.com