Μια κόντρα άνευ προηγουμένου έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του intronews. Μετά την αποκάλυψη για τα περί παράλληλου νομίσματος από την ομάδα υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει βάλει (όσο μπορεί) στον πάγο συγκεκριμένα στελέχη.

Από την Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η «διαρροή» στα κεντρικά ΜΜΕ της πρότασης της «Ομπρέλας», ενώ περίπου πριν από ένα μήνα είχε δημοσιευτεί στην «Αυγή», δεν είναι τυχαίο γεγονός. Γι’ αυτό και αποφασίστηκε κεντρικά να μην στηριχθούν στελέχη που ανήκουν στην ομάδα του πρώην Υπουργού Οικονομικών, αλλά στελέχη φίλα προσκείμενα στην ηγεσία της Κουμουνδούρου.

Μάλιστα, εντός του κόμματος κάποιοι ήδη έχουν αρχίσει να διαρρέουν και ποιους προτιμούν να εκλεγούν στις εκλογές της 21ης Μαΐου ενώ περιφέρουν και δήθεν αποτελέσματα, δηλαδή ποιους εμφανίζουν οι κρυφές δημοσκοπήσει να προηγούνται. Το «παιχνίδι» ως φαίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να χοντραίνει επικίνδυνα δεδομένου ότι στις επόμενες εκλογές (και ειδικά μετά τις δεύτερες) κάποιοι θα μείνουν εκτός Βουλής.

Τα νέα στελέχη προσδοκούν να ξεπεράσουν τα παλαιότερα, ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να τοποθετήσει στη νέα Βουλή τους «δικούς» του, οπότε μόνο ιδανική δεν είναι η κατάσταση. Το ερώτημα, βέβαια, που ειδικά στελέχη της «Ομπρέλας» διατυπώνουν, είναι «τι θα συμβεί εφόσον ο Τσίπρας χάσει την εκλογική μάχη».

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, απάντησε σχετικά: «Είμαστε λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, σενάρια τέτοιου τύπου είναι για πολύ μετά. Θα δούμε και με τι ποσοστά χάνει κάποιος, αλλά αυτά είναι για μετά, δεν είναι για τώρα. Έχει τέτοια συμπαράσταση του λαού, είναι δυνατόν να ανοίγουμε τέτοια κουβέντα; Δεν βάζεις κάτι τέτοιο στην ατζέντα σου όταν σε τρεις μέρες έχεις τις κάλπες μπροστά σου». Μάλιστα, η ίδια συνέχισε: «Θα αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ; Ο κ. Τσίπρας εξελέγη από το κόμμα του πριν από δύο χρόνια».