Δύο υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως “κλείδωσαν” κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, πρόκειται για την Έφη Αχτσιόγλου και τον Νίκο Παππά.

Ο Νίκος Παππάς φαίνεται πως έχει ήδη ενημερώσει τους συντρόφους του από την “Κίνηση Μελών” για την απόφασή του αυτή και αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του το ερχόμενο Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή.

Επίσης, αναμένεται να ανακοινώσουν τις προθέσεις τους δύο ακόμη στελέχη του κόμματος, ο Παύλος Πολάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τα ονόματα των οποίων παραμένουν στο τραπέζι.

Αύριο σε ειδική εκδήλωση ανακοινώνει και επίσημα την υποψηφιότητά της η Έφη Αχτσιόγλου, την Κυριακή στην ΚΕ ο Νίκος Παππάς καταθέτει τη δική του πλατφόρμα. Ετοιμάζεται συμβιβασμός για εκλογή προέδρου στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η Έφη Αχτσιόγλου θα είναι η πρώτη που θα ανοίξει την κούρσα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα.

Το επιτελείο που ήδη έχει αρχίσει να συγκροτεί η πρώην Υπουργός έχει ετοιμάσει όλα τα διαδικαστικά και τις λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει στην επίσημη δήλωσή της στα μέσα ενημέρωσης.

Σήμερα θα αποσταλεί και η σχετική πρόσκληση στους διαπιστευμένους συντάκτες ώστε μαζί με τους συνεργάτες της και τους ανθρώπους που θα την πλαισιώσουν να ανοίξει εκείνη την κούρσα της διαδοχής.

Στο πλευρό της η Έφη Αχτσιόγλου είναι πολύ πιθανό να έχει και ένα πρόσωπο έκπληξη το οποίο το τελευταίο διάστημα βρέθηκε πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις αυριανές ανακοινώσεις της, με τις οποίες ουσιαστικά θα συντελεστεί και το πρώτο πολιτικό γεγονός, στη μετά Τσίπρα εποχή, δεν θα παρουσιαστεί η πολιτική πλατφόρμα με την οποία θα κατέβει στις εσωκομματικές εκλογές, αλλά ένα πρώτο περίγραμμα των «προγραμματικών» της θέσεων.

Η πολιτική πλατφόρμα θα κατατεθεί στην ΚΕ και εκεί θα φανούν οι προθέσεις και του Ευκλείδη Τσακαλώτου για το αν τελικώς θα κάνει και εκείνος το επόμενο βήμα και βρεθεί στη γραμμή εκκίνησης για την κούρσα διαδοχής.

Παρών και ο Παππάς στην ΚΕ

Ο Νίκος Παππάς επιλέγει τη θεσμική οδό όπως παρατηρούν συνομιλητές του και ο λόγος δεν είναι άλλος από την ανάγκη επίτευξης ενός κλίματος ενότητας και αμοιβαίων συμβιβασμών με τον ίδιο να επιδιώκει να διαδραματίσει ρόλο συνθετικού παράγοντα στο εσωκομματικό σκηνικό.