Στο έδαφος αυτό, προχώρησε στην ανάλυση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που περιγράφει την άμεση λήψη μέτρων για τη μείωση των τιμών, την προστασία της πρώτης κατοικίας και για την αύξηση των μισθών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Για να μη μείνει όμως τίποτα αναπάντητο, η κυρία Αχτσιόγλου ξεκαθάρισε ότι είναι τουλάχιστον φαιδρή η προσπάθεια να παρουσιαστεί ο κύριος Τσακαλώτος ως υπέρμαχος της εξόδου της χώρας από το Ευρώ.

Άλλωστε, θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το 2015 μια χώρα χρεοκοπημένη και παρέδωσε μια χώρα εκτός μνημονίων με ρυθμισμένα οικονομικά και αποθεματικό ασφαλείας 37 δισ. ευρώ.

Η κυρία Αχτσιόγλου ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ρεαλιστικό και κοστολογημένο.

Υπογράμμισε δε ότι η Νέα Δημοκρατία ήδη από τη ΔΕΘ του 2022 επιδίδεται συστηματικά σε επιθέσεις στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. διακινώντας κάθε φορά διαφορετικούς προϋπολογισμούς που στηρίζονται σε, παιδαριώδεις στρεβλώσεις.

Τελευταίο επεισόδιο αυτής της τακτικής αποτελεί η πρόσφατη λαθροχειρία με την υποτιθέμενη εμπλοκή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Πρόκειται για ψέμα που διακίνησε πρώτος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να το επαναλάβει στη συνέχεια ο κύριος Μητσοτάκης.

Όλα αυτά συμβαίνουν για έναν λόγο: «η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους πολίτες ότι αν εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα που απαντά στις κοινωνικές ανάγκες θα οδηγήσει τη χώρα στα βράχια.

Όταν δίνονται 10 δισ., σε απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους από τη ΝΔ τότε όλα είναι καλά ενώ αν αυξηθούν οι μισθοί στο Δημόσιο η οικονομία θα εκτροχιαστεί.

Για τη ΝΔ όταν τροφοδοτείται η αισχροκέρδεια με 10 δισ. είναι όλα εντάξει, ενώ η οικονομία θα καταρρεύσει αν μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα», είπε χαρακτηριστικά.