Ενδοκομματική σύρραξη εξελίσσεται στους Σπαρτιάτες, με τον Βασίλη Στίγκα να βρίσκεται για άλλη μια φορά απομονωμένος από τους βουλευτές του.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται το συνέδριο του κόμματος με τον Βασίλη Στίγκα να αποφεύγει να ορίσει ημερομηνία και τους 11 βουλευτές να θέλουν να γίνει άμεσα.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι η απομόνωση του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα από τους βουλευτές του, οι οποίοι τον άφησαν εντελώς μόνο του στην αίθουσα της Ολομέλειας, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις πυρκαγιές.

Οι λόγοι που απουσίαζαν οι Σπαρτιάτες είναι συμβολικοί και συνειδητοί, έλεγαν βουλευτές με τον Χάρη Κατσιβαρά να φέρεται να δηλώνει ότι ήταν επιλογή τους να τον αφήσουν μόνο.

Μάλιστα, η κατάσταση στην ΚΟ των Σπαρτιατών είναι τόσο έκρυθμη, με τον Βασίλη Στίγκα να δηλώνει ότι δεν θα παραστεί στην προγραμματισμένη για το απόγευμα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του και να καταγγέλλει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκβιασμό από τους βουλευτές του κόμματός του.

Ουσιαστικά, η πληγή που άνοιξε στους Σπαρτιάτες με τις δηλώσεις υπεράσπισης του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη και όλα όσα ακολούθησαν με το αντάρτικο των βουλευτών στο πρόσωπο του προέδρου, Βασίλη Στίγκα, ανέδειξαν και το πραγματικό αντικείμενο της όλης διαμάχης, που αφορά στον έλεγχο του κομματικού ταμείου μέσω της προοπτικής διεξαγωγής ανοιχτού συνεδρίου.

Ο Βασίλης Στίγκας αντιδρά, δεν υπογράφει αιτήσεις νέων μελών και επιχειρεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, καθώς γνωρίζει ότι στο συνέδριο, που φέρεται να είναι ιδέα του έγκλειστου Ηλία Κασιδιάρη, είναι εξαιρετικά πιθανό να τεθεί θέμα ηγεσίας.

Με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των βουλευτών του «επηρεάζεται» από τον Ηλία Κασιδιάρη θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα χάσει την ηγεσία και την κρατική χρηματοδότηση. Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο οι Σπαρτιάτες πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον 5 μέλη για να διατηρηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ο Στίγκας αποκαλεί τους Σπαρτιάτες «Greek Mafia»

Σφοδρή επίθεση κατά των βουλευτών της κοινοβουλευτικής του ομάδας εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας από το βήμα της Βουλής αφήνοντας αιχμές και για τη στάση του Ηλία Κασιδιάρη, χωρίς όμως να τον κατονομάσει.

«Η εικόνα να είναι στο Κοινοβούλιο αρχηγός και να μην έχει τους βουλευτές του δεν έχει ξανασυμβεί. Έχω μπει στο ρεκόρ Γκίνες, δεν φταίω εγώ για αυτό, οι κύριοι που λείπουν, να το πω δημόσια, είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα, εξωκοινοβουλευτικά που παραπέμπουν σε greek mafia και Don Corleone», είπε και πρόσθεσε: «Εγώ δεν φοβάμαι, ως Σπαρτιάτης στέκομαι όρθιος και θα στέκομαι γιατί έχω πέσει πολλές φορές, είμαι έντιμος και βαθιά δημοκράτης».

Επίθεση των βουλευτών σε Στίγκα

Η πλήρης διάσπαση στους Σπαρτιάτες είχε ακόμα ένα επεισόδιο, όταν μετά την στάση Στίγκα που έκανε λόγο για «μαφία», οι 11 βουλευτές του, ανάμεσά τους και οι 3 που διεγράφησαν, υπέγραψαν επιστολή όπου μιλούν για προσβολή των ψηφοφόρων και αποκαλούν αυτόν γνώστη μαφιόζικων τακτικών.

«Όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος. Η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι.

Οι αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος εκλεγμένων βουλευτών, προσβάλλουν πρωτίστως τους 250.000 ψηφοφόρους μας πού είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε. Γιατί φοβάται το συνέδριο του κόμματος και τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ο Στιγκας; Γιατί γνωρίζει ότι είναι ο μόνος που έχει λειτουργήσει και λειτουργεί εξωθεσμικά και παράνομα, παραβιάζοντας το καταστατικό, μη στελεχώνοντας όργανα άσκησης ελέγχου του και παρακωλύοντας το άνοιγμα του κόμματος στη βάση που το έφερε στη Βουλή.

Η κοινοβουλευτική ομάδα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία, με περιοδείες και προσυνεδριακές συνδιασκέψεις μας σε όλη την επικράτεια για μία ισχυρή αντιπολίτευση, μέσα στη βουλή και σε όλη την Ελλάδα», καταλήγουν στη δήλωσή τους.

Αναλυτικά οι υπογράφοντες:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΕΡΒΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ»

Photo credits: Eurokinissi