«Το κόμμα είναι δικό μου όχι του Ηλία Κασιδιάρη. Δεν συμφωνούν όλοι οι βουλευτές των Σπαρτιατών με την ανακοίνωση που εκδόθηκε. Αυτά που λένε οι διαγραφέντες βουλευτές δεν ισχύουν. Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και προσπαθούν να φτιάξουν κόμμα μέσα στο κόμμα», τόνισε ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, μιλώντας στον Real FM 97.8.

Αναφερόμενος στις πρακτικές των βουλευτών του, ο κ. Στίγκας δήλωσε: «Δεν είναι θέμα ελέγχου. Όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον. Αν θέλει κάποιος να το λέει ότι ελέγχει βουλευτές είναι δικό του θέμα. Την ανακοίνωση που έβγαλαν οι βουλευτές δεν την υπογράφουν και οι 11. Ξέρω ότι πάνω από τρεις βουλευτές δεν συμφωνούν με την χθεσινή ανακοίνωση.

Και συνέχισε: «Τους τρεις κυρίους που διέγραψα, τους διαψεύδω κατηγορηματικά ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα όπως τα λένε. Είναι διαφορετικά. Δεν είναι 11 οι βουλευτές. Έχουν κάποιο απωθημένο ενδεχομένως με τα νούμερα. Αυτήν την στιγμή υπάρχουν 8 βουλευτές ακόμα στους “Σπαρτιάτες”.

Με κάποιους έχω μιλήσει. Είμαστε σε καλό δρόμο. Δεν έχουν καμία σχέση ιδιαιτέρως με το κείμενο που ανάρτησαν οι 3 διαγραφέντες. Το θέμα είναι ότι βγαίνουν οι διαγραφέντες και λένε κάποια πράγματα τα οποία δεν ισχύουν.

Μάλιστα χθες έβγαλαν ένα e-mail που δεν προερχόταν από το επίσημο Γραφείο Τύπου του κόμματος. Διαστρεβλώνουν την αλήθεια και την πραγματικότητα. Προσπαθούν να κάνουν κόμμα μέσα στο κόμμα».

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών είχε μιλήσει και στο Open, όπου μεταξύ άλλων έκανε λόγο για απειλές εναντίον του, αλλά και για υπόθεση πλαστογραφίας!

«Δεν εκβιάζομαι. Με έχουν εκβιάσει με πολλούς τρόπους. Το λέω ευθέως». Ο ίδιος θέλοντας να εξηγήσει τα όσα είπε περί «μαφιόζικων μεθόδων» για τους βουλευτές του, είπε πως «οι ίδιοι μου έχουν προτείνει να περάσω σε ανομίες.

Να πάω ένα κομμάτι της χρηματοδότησης αλλού. Όλα γίνονται για τα λεφτά και υπάρχουν και κάποιοι άλλοι λόγοι βεβαίως».

Παράλληλα, ο κ. Στίγκας ανέφερε πως η ανακοίνωση εναντίον του από τα 11 μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας, δεν έχει την υπογραφή όλων των βουλευτών του κόμματός του.

«Η ανακοίνωση που υπογράφουν οι 11 δεν είναι σε καμία περίπτωση 11. Είναι πολύ λιγότεροι. Πλαστογράφησαν την υπογραφή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στίγκας.