Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha παρουσιάστηκαν τα ευρήματα της μεγάλης έρευνας της εταιρείας ALCO, η οποία έγινε μετά την ανακήρυξη των κομμάτων από τον Άρειο Πάγο και κυρίως το «μπλόκο» στο κόμμα του καταδικασμένου για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Συντριπτικά υπέρ των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για τον αποκλεισμό του νεοφασιστικού μορφώματος τάσσονται οι πολίτες, όπως δείχνει το 76% σε αντίθεση με το 17% που διαφωνεί με την απόφαση αυτή.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία αυξάνει το προβάδισμά της, το οποίο διαμορφώνεται στο 6,6%. H ΝΔ συγκεντρώνει 32.3%, ενώ στο 25.7% είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με το κυβερνών κόμμα να παρουσιάζει μία σημαντική άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις.

Το ΠΑΣΟΚ είναι στο 9%, το ΚΚΕ στο 6.3% , η Ελληνική Λύση στο 3.7% και το ΜεΡΑ25 στο 3.2%.

Στο ερώτημα «αν πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον Κ. Μητσοτάκη ή τον Αλ. Τσίπρα», το 37% λέει στον Κ. Μητσοτάκη και το 29% στον Αλ. Τσίπρα, στα ίδια ποσοστά ακριβώς που είχαν πριν το δυστύχημα στα Τέμπη.

Στο ερώτημα «θα επιλέξετε κόμμα επειδή θεωρείται ότι είναι καλύτερο από τα άλλα ή λιγότερο κακό», το 51% λέει το καλύτερο και το 43% το λιγότερο κακό.

Στη ΝΔ το καλύτερο λέει το 69%, ενώ μόλις στο 53% λέει το καλύτερο και 42% το λιγότερο καλό. Στο ΠΑΣΟΚ τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 51% και 47%. Συντριπτικά υπέρ του «λιγότερο καλού» είναι οι ψηφοφόροι στην Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25.