«Το σχέδιο απόφασης της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, δείχνει με τον πιο καθαρό τρόπο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε ένα απέραντο κέντρο παράνομων παρακολουθήσεων και υποκλοπών», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το σχέδιο απόφασης της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, δείχνει με τον πιο καθαρό τρόπο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε ένα απέραντο κέντρο παράνομων παρακολουθήσεων και υποκλοπών.

Η PEGA, στο προσχέδιο της έκθεσής της, κάνει λόγο για δίκτυο σχέσεων, «πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων, ευνοιών και νεποτισμού, καθώς και πολιτικής επιρροής».

Επισημαίνει πως «οι νομικές τροποποιήσεις» και «οι πολιτικοί διορισμοί» που έχουν γίνει από την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυτοί που «αποτελούν εμπόδιο για τον έλεγχο και τη λογοδοσία».

Για πρώτη φορά στα χρονικά αμφισβητείται τόσο κατηγορηματικά από την ΕΕ η διαφάνεια, το Κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία στη χώρα μας.

Ακόμα διαπιστώνεται πλέον και σε ευρωπαϊκό επίπεδο πως «η πολιτική πλειοψηφία χρησιμοποιείται για την προώθηση συγκεκριμένων συμφερόντων και όχι για το γενικό συμφέρον».

Αυτή τη φορά δεν θα πούμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύβεται άλλο, γιατί απλά τα ίδια τα ευρωπαϊκά όργανα τον αποκάλυψαν. Εξαιτίας του η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς και έχει γίνει το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης.

Στις 21 Μαΐου λέμε «Ως εδώ».

Με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία γινόμαστε μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα».

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος «επιτέθηκε» στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Άκη Σκέρτσο για «τη δήθεν κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ σε 83 δις».

Ολόκληρη η δήλωσή της:

«Τελικά, το ψέμα και η προπαγάνδα έχουν κοντά πόδια. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους διαψεύδει τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Σκέρτσο για τη δήθεν κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ σε 83 δισ.

Θα συνιστούσαμε στον κ. Μητσοτάκη να αφήσει τα ψέματα και να ασχοληθεί με την επόμενη τροποποίηση στο δικό του πρόγραμμα, που μόλις δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές έχει καταντήσει «ράβε – ξήλωνε».