Υπέρ του διαλόγου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 για την ίδρυση μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, με στήριξη παράλληλα των δημοσίων πανεπιστημίων, τάχθηκε στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον Άρη Πορτοσάλτε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, Πέτρος Παππάς.

«Θεωρώ ότι είναι μια συζήτηση η οποία πρέπει να γίνει, πρέπει να γίνει βέβαια στη βάση της στήριξης των δημόσιων πανεπιστημίων, η επαναδιατύπωση τέλος πάντων του άρθρου 16 πρέπει να είναι τέτοια που να εξασφαλίζει την ποιότητα των δημοσίων πανεπιστημίων.

Είναι μια συζήτηση την οποία πρέπει να κάνει κατά τη γνώμη μου, και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα πλαίσια της παγκόσμιας πραγματικότητας. Είμαστε οι μόνοι ίσως, ή από τις λίγες δυτικές χώρες, που δεν έχουν πανεπιστήμια μη κερδοσκοπικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκει να εκφράσει, μεσαία, μικρομεσαία στρώματα. Η ίδρυση μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, θα ανακουφίσει αυτά τα κοινωνικά στρώματα από το βάρος των διδάκτρων τα οποία δίνουν σε χώρες των Βαλκανίων και επίσης ενδεχομένως θα μειώσει και την παραπαιδεία, όταν κάποιος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ένα Ανώτατο Ίδρυμα, δε θα δίνονται τόσα χρήματα στην παραπαιδεία» τόνισε ο κ. Παππάς.

Όπως επισήμανε, «είναι μια συζήτηση που και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει, γιατί ακριβώς εκπροσωπεί ή φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι αναγκάζονται να βρουν διεξόδους στις χώρες των Βαλκανίων, και τελικά αυτά τα πτυχία αναγνωρίζονται από την Ελλάδα.

Πρέπει νομίζω να σταματήσουμε να έχουμε αυτή την υποκριτική στάση. Αυτό βέβαια αποτελεί προσωπική μου άποψη, αλλά και μια ελπίδα…» σημείωσε ο Πέτρος Παππάς.